Kundeservice:
Mandag - Torsdag kl. 09.00 - 18.00
Fredag kl. 09.00 - 16.00
Sist oppdatert: 02. oktober 2015

Kjøpe eller leie kaffemaskin?

Finn den beste løsningen for din bedrift!

Kjøpe eller leie kaffemaskin?

For de fleste av dagens virksomheter, spiller kaffemaskinen en vesentlig rolle. Kaffe serveres og tilbys hver dag, alle dager i året, til både ansatte og klienter.

Det kan være vanskelig å bestemme seg for om man skal kjøpe eller leie en kaffemaskin. I denne bloggposten vil vi i Ekspertvalg prøve å hjelpe deg. Vi vil besvare noen nøkkelspørsmål og kommentere både fordeler og ulemper, for å prøve å gjøre valget deres litt enklere.

Kort oppsummert vil vi snakke om følgende:

 • Hvor mye kaffe drikker dere?
 • Vurderingskriterier
 • Kjøpe eller leie?
 • → Fordeler og ulemper 
 • Pris

Hvor mye kaffe konsumerer din virksomhet?

Dagens kaffemaskiner kan produsere alt fra 15 – 500 kaffekopper per dag. Det er derfor viktig å vurdere hvor stor kapasitet din virksomhet behøver.

 • Er virksomheten din stor, og trenger en kaffemaskin i hver etasje? Eller trenger dere kun en i kantinen? 
 • Bør kaffemaskinen klare å produsere to kopper om gangen? Eller holder det med en kaffekopp?

Ved å finne ut hvor mye kaffe din virksomhet drikker per dag, kan vi hjelpe deg med å finne den løsningen som vil være mest lønnsom for din bedrift.

Kaffemaskin1

Hva bør vektlegges ved anskaffelse av en kaffemaskin?

Dagens utvalg av kaffemaskiner er stort. Det er derfor viktig å vurdere hvilke kriterier som er viktigst for din virksomhet.

 • Ønsker du å bruke ferdig malt kaffe eller kaffebønner?
 • Ønsker du at kaffemaskinen skal kunne produsere spesifikke typer kaffe? 
 • For eksempel cappuccino eller espresso? Eller varm sjokolade?
 • Hvor stor produksjonskapasitet trenger du?
 • Er bryggetiden en avgjørende faktor?
 • Vil du ha muligheten til å produsere to kopper kaffe om gangen?

Alle virksomheter er forskjellige, og har forskjellige ønsker og behov. En ting er dog sikkert. Forskning viser nemlig at 90 prosent av nordmenns kaffedrikking foregår enten hjemme eller på jobb. Å tilby sine kunder og ansatte den kaffen de ønsker er derfor utrolig viktig!

Kjøpe eller leie en kaffemaskin?

Det er flere faktorer som spiller inn på spørsmålet om man bør kjøpe eller leie en kaffemaskin. Det viktigste å vurdere er kostnadene ved å foreta en slik investering, og driftskostnadene ved å ha en kaffemaskin.

Driftskostnadene vil være gjeldende uansett om man velger å kjøpe eller å leie en kaffemaskin. Eksempler på driftskostnader kan være re-fylling, rengjøring og vedlikehold.

Leie Kaffemaskin 4

Kjøpe

Ved å investere i en kaffemaskin vil virksomheten kunne redusere de langsiktige kostnadene som kan forekomme. Du trenger heller ikke å betale renter til en annen part. Ved å investere i en kaffemaskin av høy kvalitet vil det også koste deg mindre i form av service og vedlikehold.

Serviceavtale til bedriftens kaffemaskin

Enten du skal kjøpe eller leie en kaffemaskin, finnes det ulike serviceavtaler tilknyttet til kaffemaskinen. Tjenesten kan innebære alt fra vedlikehold og regelmessig service, til rengjøring og påfyll av varer. Om du velger å investere i en kaffemaskin av høy kvalitet vil du minske disse kostnadene.

Fordeler:

 • Bedriften vil alltid ha en kontaktperson om maskinen skulle krangle, eller gå i stykker.
 • Regelmessig rengjøring og vedlikehold vil øke livstiden for maskinen.

Ulemper:

 • Serviceavtalen vil innebære en ytterligere kostnad for bedriften.
 • Kostnaden for en serviceavtale kan oppfattes som en unødvendig kostnad, om det viser seg at kaffemaskinen fungerer godt, og ikke trenger service.

Kaffemaskin 1

Hva koster det å kjøpe en kaffemaskin?

En kaffemaskin til bedriften skal ofte kunne oppfylle flere krav. Kaffen skal smake godt, det skal gå raskt og prisen per kopp skal være rimelig. Ytterligere ønsker kan være at kaffemaskinen skal kunne produsere varmtvann til te, flere typer kaffe og varm sjokolade.

Avhengig av hvilke krav man stiller til kaffemaskinen, og hvor mange kopper kaffe som konsumeres per dag, vil prisen på en kaffemaskin av god kvalitet variere. En kaffemaskin til bedriften kan koste alt fra 800 kroner, til 50.000 kroner, avhengig av maskinens kapasitet, funksjoner og kvalitet.

Leie

Av flere årsaker har flere bedrifter begynt å leie kaffemaskiner istedenfor å kjøpe. To
årsaker kan være:

1. Ved å leie en kaffemaskin trenger du ikke å selv stå for de praktiske problemene, da de fleste leverandører tilbyr gratis service og vedlikehold.

2. Hvis du er usikker på hvilken kaffemaskin som vil passe din virksomhet best, kan det å leie være en god løsning. Det kan hjelpe deg om du senere ønsker å investere i en kaffemaskin, da du allerede har erfaring med en eller flere maskiner.

Leie Kaffemaskin 1

Å leie en kaffemaskin kan bli dyrere i lengden

Å leie en kaffemaskin kan være en god løsning om økonomien ikke tillater å investere i en god kaffemaskin av høy kvalitet, eller om du kun har behov for kaffemaskin i en kortere periode.

Det kan likevel være greit å vite at det vil bli dyrere å leie en kaffemaskin for en lengre periode, enn ved å gå til innkjøp av en kaffemaskin med en gang. Så om dere har planer om å ha kaffemaskinen over lengre tid, bør dere vurdere å investere i en god kvalitetsmaskin fremfor å leie.

Hva koster det å leie en kaffemaskin?

Prisen for å leie en kaffemaskin varierer en god del. Hva det vil koste vil avhenge av blant annet hvilken type kaffemaskin dere velger å leie, og hvilke ytelser dere ønsker å ha med, som for eksempel rengjøring og vedlikehold.

Vanligvis vil prisnivået avhenge av hvilken tilbyder dere ønsker å leie av, og kaffemaskinens kapasitet.

Kaffemaskin Bedrift 2

Bestill et tilbud på en kaffemaskin til din bedrift i dag!

Innen du bestemmer deg for hvilken kaffemaskin du ønsker å kjøpe eller leie, kan det være fordelaktig å bestille flere tilbud.

Når du har mottatt tilbud fra våre ulike leverandører, får du mulighet til å sammenligne pris og kvalitet på de ulike maskinene, og deretter velge den løsningen som passer din bedrift best. Vi i Ekspertvalg.no hjelper deg gjerne med dette!

Du er mer enn velkommen til å fylle ut kontaktskjemaet som er øverst på denne siden. Deretter vil vi i Ekspertvalg.no ringe deg opp igjen for å forsikre oss om at våre samarbeidspartnere vil være i stand til å tilby dere det produktet som passer deres behov best!