Kundeservice:
Mandag - Torsdag kl. 09.00 - 18.00
Fredag kl. 09.00 - 16.00
Sist oppdatert: 27. april 2016

Kassesystem til butikk

Hva du bør tenke over før du kjøper et nytt kassesystem til butikken?

Kassesystem til butikk

Å ha et kassesystem som fungerer er viktig for alle butikker. Det er derfor viktig at du tenker godt igjennom hvilket kassesystem som passer best til deres behov og krav, innen du investerer i et nytt kassesystem. De fleste butikker har i dag byttet ut de tradisjonelle kassesystemene med et moderne, og gjerne webbasert kassesystem som kan håndtere flere oppgaver. Eksempler på oppgaver kan være økonomi- og lagerstyring, samt tilkobling til nettbutikken.

Hvilke behov har du?

Når du skal investere i et nytt kassesystem til butikken finnes det mange typer touchscreen-kasseapparater som vil gjøre det både enklere og mer effektivt for deg å håndtere kundene. På bakgrunn av dette bør du undersøke nøye hva markedet har å tilby, før du går til innkjøp av et nytt kassesystem. Om du ikke gjør dette, kan du ende opp med å kjøpe et kassesystem som enten har for mange, eller for få funksjoner.

Spørsmål du bør overveie før du velger å kjøpe et nytt kassesystem er:

 • Antall kassaapparater
  Hvis du har bruk for mer enn ett kassaapparat, finnes det egne kassesystemer som er egnet spesielt til butikkjeder. Her kan dere kommunisere butikkene imellom og dele data med hverandre. Dette vil si at man kan styre, og blant annet oppdatere varebeholdningen fra hovedkontoret.

 • Tilbehør
  Du må også tenke nøye igjennom hva slags tilbehør du har bruk for. Et alminnelig kassaapparat består av en pengeskuff, strekkodeskanner, en kvitteringsprinter og en kortterminal. Videre kan du velge om du ønsker å ha med lagerstyring (se neste punkt), ytterligere utstyr/funksjoner eller en spesifikk software.

 • Lagerstyring
  Ved å inkludere lagerstyring i kassesystemet kan du enkelt holde oversikt over hvilke varer du har på lageret. Du sparer blant annet tid på varetelling, og kan oppdatere lageret etter behov.

 • Rapporter
  Avhengig av bransje og behov kan du også overveie om du har bruk for et kassesystem som kan lage rapporter, lage statistikker eller håndtere andre økonomiske oppgaver.

 • Tilkobling til nettbutikken
  I dag har flere butikker en kasseløsning som er integrert med nettbutikken. Om du integrerer kassesystemet ditt med nettbutikken, har du mulighet til å selge varene dine i hele Norge, og teknisk sett i hele verden. 

POS System

Hva koster et kassesystem?

Prisen på et kassesystem vil selvfølgelig avhenge av hvilke behov og krav du har. Hvis du undersøker hva markedet har å tilby, vil du fort se at prisen på et kassesystem vil variere i stor grad avhengig av hvilke systemer, og funksjoner som du vil ha integrert.

Du har videre tre muligheter om du trenger et nytt kassesystem:

 • Kjøpe
  Som sagt så vil prisen i stor grad avhenge av hvilke funksjoner du ønsker. Et alminnelig kassesystem, det vil si uten lagerstyring eller annet ekstrautstyr, kan starte på rundt 5000 kroner. Om du ønsker et mer omfattende kassesystem, er prisen vesentlig høyere. Prisene starter gjerne på 10.000 kroner og oppover.

 • Leie
  Det er også muligheter for å leie et kassesystem. Dette er spesielt en god løsning om du kun skal bruke kassesystemet for en kortere periode.

 • Lease
  Om du ikke ønsker å investere i et kassesystem, finnes det også muligheter for å lease. Du vil da ha bruksretten over kassesystemet under den avtalte perioden.

Kassesystem 1

Bestill et tilbud her!

Hos Ekspertvalg.no har du muligheten til å motta opptil fire gratis og uforpliktende tilbud fra forskjellige leverandører av kassesystemer.

Ta kontakt med oss gjennom formularen på siden, eller på telefon. Vi ser frem til å høre fra deg!