Kundeservice:
Mandag - Torsdag kl. 09.00 - 18.00
Fredag kl. 09.00 - 16.00
Sist oppdatert: 28. oktober 2015

Leasing av printer

Hva er fordelen ved leasing av en printer? Les mer om fordelene her og få mer informasjon om begrepet leasing

Leasing av printer

Leasing av printere

Den teknologiske utvikling har også hatt sin innflytelse på printerens utvikling. I dag er mange av maskinene utstyrt med et hav av funksjoner som kommer virksomhetene til gode. I takt med utviklingen stiller virksomheter også større og større krav til printerens funksjoner, hastighet og kapasitet.

Samtidig vil også bedrifter gjerne spare penger når de kjøper en printer til kontoret. Det kan også ofte være svært tidskrevende å finne riktige printere til kontoret. Det er her leasing av printer kommer inn i bildet som et godt alternativ.

Ved leasing av maskinen slipper man for å betale et stort engangsbeløp, og kan i stedet dele finansieringen opp i mindre biter. Det kan både være fordeler og ulemper ved leasing. I denne bloggpost vil vi fortelle mer om disse samt gjøre deg klokere på begrepet leasing.

Multifunksjonsskriver 1

Overveier din virksomhet leasing av printer?

Hvis din virksomhet ønsker å lease kan du kontakte oss via kontaktformularen på høyre side. Du vil så bli kontaktet med henblikk på å fortelle om bedriftens spesifikk behov. Dernest vil du motta opptil flere gratis og uforpliktende tilbud som sikrer deg den beste løsningen til den beste pris.

Hva er leasing av printer?

Leasing kan overordnet sees på som leie, men det kan være små forskjeller på leasingavtaler. Hvis en virksomhet velger å lease en printer har den bruksretten over maskinen, men ikke eiendomsretten. Dette er en avtale som enten kan lages som en avbetalingsavtale/finansering eller som ren leieavtale.

Det finnes overordnet to typer avtaler, og  det er viktig å kjenne forskjellen på disse to avtalene. Dette skyldes at disse to avtalene skal behandles på forskjellig vis i virksomhetens regnskap.  

Laserskriver

Finansiell leasing

Din bedrift kan velge å bruke finansiell leasing ved en printer. Her forplikter man seg til å kjøpe den leasede maskinen når avtalen er ferdig. Man kan med andre ord si at det ikke er tale om ren leie ettersom din virksomhet vil eie produktet etter avtalens slutt. Det vil si at din bedrift ved finansiell leasing avbetaler på kjøp av for eksempel printeren, og at denne typen avtaler skal derfor behandles som et aktiv i regnskapet.

Operasjonell leasing

Velger man i istedenfor å anvende operasjonell leasing, forpliktes man ikke til å kjøpe maskinen ved avtalens slutt. Denne avtaleformen kan sidestilles med det å leie en printer, hvor din virksomhet har mulighetene for å avlevere printeren tilbake til leverandøren. I regnskapet behandles operasjonell leasing som en driftsomkostning i resultatoppstillingen.

Hva er all inn avtaler?

En ”all inn” er en type av avtaler hvor din virksomhet betaler en fast avgift til leverandøren til dekning av finansierings- og serviceomkostninger. Avgiften kan eksempelvis oppkreves på fotokopi/trykk. Når prisen på en ”all inn” avtale fastlåses skjer det på samme måte som om det var en finansieringsavtale. Likevel må det påregnes utgifter til forventet service og forbruksmateriale.

En ”all inn” avgift avtale kan prismessig variere meget alt fra 10 til 50 øre pr utskrift avhengig av virksomhetens krav. En variasjon i pris på få øre pr utskrift er ikke mye, men hvis din virksomhet gjøre utskrift opp mot 500.000 prints i året kan det være kostnader å spare. Det kan man gjøre enten ved å presse ned prisen pr.utskrift eller ved å velge en annen avtale enn ”all inn”.

Hvordan din virksomhet kan spare penger på leasing av printer

En effektiv måte å spare penger på leasing er å forhandle med leverandørene. De fleste leverandører kan levere lignende løsninger innenfor forskjellige merker. Derfor er det fordelaktig for din bedrift å innhente forskjellige tilbud på denne måten kan du presse prisen til leverandørene og velge det beste tilbud for deg.

Leie av printer

Som nevnt tidligere er det kun små forskjeller mellom leie og lease. Ved en leieavtale kan du selv bestemme leieperioden og kan levere maskinen tilbake etter bruk. Hvis du vil ha en robust maskin for flere år kan det anbefales å kjøpe eller lease da leie kan være et dyrt alternativ.

Hva skjer etter leieperioden?

Som sagt så kan man levere tilbake maskinen etter avtalens slutt. Likevel finnes det flere muligheter for din bedrift etter utløpet av den avtalte leieperioden:

 • Fortsette leieforholdet til en sterkt redusert leie
 • Anmode om å kjøpe utstyret og overta eiendomsretten
 • Si opp avtalen og levere utstyret tilbake til selskapet.  

Multifunksjonsskriver 3

Overveielser i forbindelse med leasing av printer

Printere kan variere i størrelse, funksjonsmuligheter og kvalitet. Du og din bedrift bør derfor overveie hvilke funksjoner dere har bruk for. Nedenstående faktorer har stor innflytelse på  maskinens pris og er avgjørende for hvor mye man skal betale for leasing av printeren:

 • Etterbehandlingsmulighet
 • Oppkobling til WIFI
 • Farge eller sort/hvitt
 • Printerhastighet
 • Papirkapasitet
 • Tonerpris og kvalitet
 • Serviceavtale
 • Papirstørrelse

Serviceavtale til din printer

Uavhengig om din virksomhet kjøper eller leaser så er det i de fleste tilfeller fordelaktig å ha en serviceavtale. En serviceavtale sikrer nettopp at din maskin blir hurtig reparert hvis den plutselig skulle gå i stykker. De fleste avtaler inneholder automatisk serviceavtale, men det er en god ide å sikre seg at en serviceavtale følger med.

Motta tilbud her!

Har din virksomhet bruk for en ny printer til kontoret? Har dere funnet ut at leasing er den riktige løsningen? For å gjøre det lettere for deg å finne den beste avtalen kan du få hjelp fra oss i Ekpertvalg.no. Her har du muligheter til å innhente opptil flere tilbud på leasing av printere.

Det eneste du trenger å gjøre er å utfylle kontaktformularen øverst til høyre. Du vil da motta gratis og uforpliktende tilbud på leasingavtaler direkte fra leverandørene. På denne måten kan du sammenligne og finne frem til det beste tilbud til den beste prisen.