Kundeservice:
Mandag - Torsdag kl. 09.00 - 18.00
Fredag kl. 09.00 - 16.00
Sist oppdatert: 27. oktober 2015

Slik finner du den billigste printeren til en god pris

Er du på jakt etter en billig printer? Les mer her, hvor vi guider deg igjennom de mange tilbud.

Slik finner du den billigste printeren til en god pris

En del forbrukere søker gjerne etter det billigste alternativet når de skal vurdere produkter, noe som også er tilfellet på printermarkedet. Printere er nemlig relativt dyre stykker hardware som ofte kan koste tusenvis av kroner. Det er ikke alltid bedriften kan avsette flere tusen kroner på en printer bare fordi det oppstår et behov eller fordi den gamle går i stykker.

I den sammenheng er det derfor viktig at bedriften tenker igjennom hvorfor man trenger en ny maskin. Derfor vil vi i denne bloggpost gå igjennom noen sentrale ting som du skal tenke over for å finne den billigste printeren for deg.

Multifunksjonsskriver 1

Hva er det som definerer en billig printer?

Prisen på en printer avhenger av mange forskjellige variabler som også er med til å bestemme hvorvidt en printer er billig. Ofte blir ordet ”billig” forbundet med noe negativt ettersom billig også kan signalisere lav kvalitet og tilbudsvarer. Det finnes selvfølgelig også billig printere med lav kvalitet og som har en meget begrenset levetid, men det er ikke denne typen printere vi skal se på her.

Her definerer vi en billig printer til å være en printer til en riktig fordelaktig pris i forhold til virksomhetens behov og ønsker til maskinen. Nedenfor vil vi gjennomgå noen av de tingene som du skal ha i bakhodet når du leter etter en billig printer til en god pris.

Ønsker du å kjøpe eller leie en printer?

Før bedriften skal gå i gang med anskaffelsen er det lurt å overveie hvorvidt man skal kjøpe eller leie da det har stor innvirkning på prisen. Du kan enkelt kjøpe en dyr maskin hvor du investerer et meget høyt beløp på en gang, som sikrer at den naturligvis er din. Det er dog en risiko ved å betale alt på en gang fordi du kan risikere å betale for mye for en printer med moms, frakt, toll og lignende.

En annen ting man skal passe på ved kjøp av maskinen er at mange forhandlere gjerne også vil lokke deg til å kjøpe ekstra patroner, en elektronikkforsikring, en serviceavtale og andre lignende forbruksmaterialer. På denne måten kan virksomheten fort komme til å betale dyre dommer for printeren selv om den i utgangspunktet var billig.

Overveier man derimot en leieavtale bør man være oppmerksom på at det fort kan bli dyrt i lengden. Dette skyldes at man ofte leier for lengere periode enn hva som man i utgangspunktet planla. Dette kan i verstefall gjøre at leieavtalen i lengden blir like dyr som å kjøpe selve printeren.

Hva er billigste alternativet – leie eller kjøpe?

Hvorvidt det er billigst å kjøpe eller leie kommer an på en del faktorer. Nedfor finner du en liste med faktorer som hjelper deg med å finne de beste alternativene:

  • Printerens kjøpspris
  • Leiepris
  • Tilleggsprodukter og tilleggstjenester
  • Lengde på periode man ønsker printeren

Hvis din bedrift for eksempel ønsker å ha en printer i to år kan man sammenligne kjøps- og leieprisen på følgende måte: Hvis du finner en maskin med en månedlig leiepris på 199 kroner, kommer du på to år til å betale 4.776 kroner for den. Hvis du har funnet en printer til 4000 kroner blir det en månedspris på ca.170 kroner.

Ved å arbeide med både måneds- og årspris basert på kjøps- og leiepris kan det forenkle kjøpsprosessen. Det gjør at din virksomhet enkelt kan finne ut av når det er billigst å leie  og når det er billigst å kjøpe. Vær oppmerksom på at det kan komme ekstrakostnader vedrørende tilleggsprodukter og tilleggstjenester.

Kontorprinter

Vil du gjerne ha en printeren i kort eller lang tid?

Som sagt så avhenger prisen på hvor lang tid man ønsker å ha den. En huskeregel er: Jo kortere tid du ønsker, jo dyrere vil det være å kjøpe den. Ønsker man likevel å kjøpe en printer for en kortere periode kan man prøve å kjøpe en billig rabattutgave.

Skal du kun ha maskinen i en kort periode, lønner det seg å leie. Det sikrer at man får god kvalitet i en kort periode og man betaler ikke dyre dommer for den. Derimot om du ønsker å ha en printer i flere år, anbefales det å kjøpe en ordentlig maskin som holder lengre.

Hvor avansert printer er virksomheten på jakt etter?

For å få det beste tilbudet er det også viktig å overveie hvor mange og hvor avanserte funksjoner man ønsker. Hvis bedriften er på jakt etter en multifunksjonsskriver som kan utføre mange funksjoner vil det naturligvis være dyrere enn en enkel printer. Trenger man bare å dekke de enkle behovene som vanlig utskrift i A4 i svarthvitt/farge, er det lurt å velge den enkleste modellen.

For å ikke gjøre feilkjøp kan det være lurt å tenke igjennom hvilke funksjoner bedriften virkelig trenger. For større virksomheter kan det være lurt med flere funksjoner enn hva det er for en liten virksomhet. Derfor er det viktig huske på at jo flere funksjoner, jo dyrere blir prisen.

Så er rådet gitt videre

Vi håper at din virksomhet har fått en forståelse for at en printer ikke nødvendigvis behøver å være en rabattutgave av dårlig kvalitet for å finne den beste pris. Å finne en billig printer avhenger mesteparten av virksomhetens behov, leie- og kjøpspris og hvor lenge man ønsker å ha den.

For å gjøre det lettere for deg å finne de billigste tilbud kan du få hjelp av oss i Ekspertvalg. Hos oss kan du motta gratis og uforpliktende tilbud fra forskjellige leverandører på printere. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn kontaktformularen på høyre side og du vil høre mer fra oss.