Kundeservice:
Mandag - Torsdag kl. 09.00 - 18.00
Fredag kl. 09.00 - 16.00
Sist oppdatert: 02. november 2015

Hva påvirker prisen på en kopimaskin?

Prisen på din kopimaskin varierer med modell, forbruksvarer og leverandør. Les videre for å få vite prisen på kopimaskin i dag!

Hva påvirker prisen på en kopimaskin?

De fleste virksomheter har i dag behov for å kunne printe ut og kopiere store mengder med dokumenter. Derfor er det viktig at man er orientert på hva prisnivået for kopimaskiner ligger på før man skal kjøpe maskinen. Prisen varierer nemlig utrolig mye alt etter hvilke behov virksomheten har til kopimaskinens funksjoner og kvalitet.

Har din virksomhet behov for en ny kopimaskin eller trenger enda en til? Da har du kommet til riktig sted. I denne bloggposten vil vi forklare hva som påvirker prisen når du kjøper en kopimaskin.

Hva påvirker kopimaskinprisen?

På markedet i dag tilbys det mange ulike kopimaskiner med mange ulike funksjoner. Dette gjør at prisen på maskinen avhenger av dens funksjoner, størrelse og leverandør. I tillegg bør følgende faktorer overveies, da det har innvirkning på prisen:

  • Papirstørrelse: Skal det kopieres i både A4 og A3 eller skal det kun kopieres A4? Hvis man skal kopiere både A3 og A4 vil prisen være høyere enn bare A4 kopieringer.
  • Type kopi: Skal det gjøres utskrifter i farge eller kun svarthvitt?
  • Hastighet: Hvor raskt skal det kunne printes? Desto hurtigere, desto dyrere.
  • Kapasitet: Hvor mange brukere skal benytte seg av maskinen? Større kapasitetsbehov betyr høyere priser.
  • Kvaliteten på kopien: Hvor viktig er kvaliteten på kopiering og utskrifter? Høyere oppløsning og bedre kvalitet betyr mer avansert maskin, som igjen betyr høyere pris.
  • Multifunksjonell: Skal det kunne kopieres, printes og scanne i samme maskin?
  • Etterbehandling: Skal det kunnes sortere, lage hjørnestifting eller annet? Flere funksjoner, mer avansert og høyere priser.
  • Muligheter for trådløs: Skal det være muligheter for å koble seg på via nettverket?

Kopimaskin .jpg

Hva koster det å kjøpe en kopimaskin?

Prisen for å kjøpe en kopimaskin kan variere stort og være en dyr enkeltkostnad. Likevel kan det i mange tilfeller være den beste løsningen for din bedrift. Dette gjelder særlig for de bedrifter som skal ha den for en lengre periode da det kan bli lønnsommere enn å leie eller lease.

En kopimaskin kan koste fra under tusen kroner til over 100 000 kroner. Derfor hvis bedriften din ønsker å kjøpe må man regne med å være i stand til å betale mellom 10.000-50.000 kroner. Dette sikrer at man får en maskin av topp kvalitet som kan utføre de fleste funksjoner og tjenester.

Hva koster det å leie eller lease en kopimaskin?

Hvis man ikke ønsker å kjøpe en ny maskin kan man leie eller lease. Dette passer perfekt for virksomheter som har behov for en kopimaskin for en kortere periode. Her kan vi nevne at det er dyrere å leie enn å lease da man binder seg for en kortere tidsperiode.

Leie er et godt alternativ hvis man skal ha den i forbindelse med kortvarige prosjekter eller begivenheter. Det man skal huske på er at ved leie er maskinen typisk brukt. Ved leasing derimot er det i fleste tilfeller ny maskin og man kan få bruksretten over kopimaskinen ved avtalens slutt.

I de fleste tilfeller krever leverandøren at man tar kontakt når leieavtalen skal inngås. Dette skyldes at det er forskjellige innhold i avtalen mellom leverandørene som gjør at de kan matche dine behov. Et eksempel på pris kan være følgende: Leiepris: 800 kr, sidepris: 0,32 kr s/h og 0,49 kr farge.

kopimaskin .jpg

Ulik pris på ulike papirformat

Prisen for papir og farge på utskrifter og kopieringer er en viktig driftskostnad som man bør se over før anskaffelse. Her går det an å holde prisene nede for selve maskinen ved å gjøre gjennomtenkte valg. Uavhengig av hvilken papirformat og hvilken papirkvalitet den skal håndtere varierer prisen på papir.

Det man kan si er at tykkere papir er dyrere enn tynnere papir, A3-format er dyrere enn A4-format, papir tilpasset fotokopi er dyrere enn papir for vanlig tekstkopier og så videre. Vanlige standard for papirkopiering anses å være papir på 80-90 gram. Disse kommer i en pakke med 500 papirark og koster rundt 100 kroner og oppover.

Type kopi – blekk er dyrere enn laser

Kopieringsmaskiner skiller seg ut avhengig av om de skriver ut laser eller blekkstråler. Generelt er maskiner som anvender laser dyrere å anskaffe enn maskiner med blekkstråler. Derimot er laser billigere i lengden ettersom den er billigere pr. utskrift sammenlignet med blekk.

I tillegg blir prisen påvirket om det skal skrives ut farger eller svarthvitt. Det som er fordelen med en blekkstråle er at den gir høyere kvalitet på utskriftene, hvilket passer deg som skal gjøre mer enn bare tekstutskrift.  Videre er utskrifter som anvender laserstråle hurtigere i utskriftene enn blekk, noe som passer for bedrifter som skal utskrive store mengder papir.

Prisen for blekkpatroner varierer avhengig av antall millimeter blekk patronen inneholder. Det vil si hvor mange sider patronen er beregnet å kunne gjøre. Normalt ligger prisen for en blekkpatron omkring noen hundre kroner per patron og har en mengdeinnhold på mellom 9 og 140 millimeter. Lasertoner holder generelt til flere sider per toner der en patron vanligvis holder til et par tusen sider og ligger på noen hundre kroner til over tusenlappen.

multifunksjonsskriver

Reparering og service

Det anbefales å tegne en serviceavtale eller kontrakt. Dette sikrer at maskinen fungerer hver dag og at feil blir forebygget slik at man ikke trenger å byttes den ut for tidlig. En serviceavtale eller kontrakt innebærer ofte at man har en personlig kontaktperson å vende seg til når man har spørsmål vedrørende maskinen. Det er variasjon fra leverandør til leverandør hva som eksakt skal være inkludert i avtalen noe som også gir variasjon i prisen for avtalen.

Leie Kopimaskin

Bestill tilbud for å finne eksakt pris

Den totale prisen for en kopimaskin varierer og kommer an på maskinen, forbruksvarer, driftskostnader og valg av serviceavtale. For å få mer oversikt over eksakt bilde av hva en maskin tilpasset til ditt kontor koster, bør du bestille tilbud fra ulike leverandører. Det eneste du trenger å gjøre er å utfylle kontaktformularen på høyre side så vil du få gratis og uforpliktende tilbud fra oss i Ekspertvalg.no.