Kundeservice:
Mandag - Torsdag kl. 09.00 - 18.00
Fredag kl. 09.00 - 16.00
Sist oppdatert: 05. november 2015

Hvordan velge rett printer til din Mac?

Stadig flere bruker en Mac som arbeidsverktøy på kontoret. Derfor vil vi i gi deg mer informasjon om hvordan du velger den rette printeren til din Mac.

Hvordan velge rett printer til din Mac?

Det har blitt stadig mer vanlig å bruke Mac som arbeidsverktøy på kontoret. Før i tiden var dette nemlig et problem da de færreste printerne var kompatible med en Apple datamaskin. I dag er flere og flere blitt kompatible med Mac og sjansen for at du finner en printer som ikke kan anvendes med Mac er lav.

Ved å velge rett printer som både kan anvendes på en Mac og en vanlig datamaskin kan dette være med på å effektivisere arbeidsoppgavene på kontoret. I tillegg dekker det de fleste behovene din virksomhet måtte ha. Har du behov for en ny printer som skal være tilpasset Mac er det hjelp å få her, vi vil i denne bloggposten se nærmere på printere til Mac.
Kontorprinter

Hvilke produktattributter påvirker valget av printer til Mac?

For å finne den mest velfungerende og optimale printeren tilpasset din Mac bør virksomheten se på de ulike produktattributtene. Dette skyldes at det er forskjellig attributter som er spesielt viktige for Mac. Nedenstående produktattributter kan være med med på å påvirke valg:

 • Operativsystem: Håndterer printeren både OS X, Windows og Vista eller håndterer den bare Windows systemer? Her er det viktig at bedrift sjekker om den er OS X kompatibel ellers vil ikke den fungere til Mac.
 • Papirstørrelse: Skal det skrives ut i både A3 eller kun A4? De fleste Mac benyttes av kreative personer som gjerne har behov for A3 utskrifter.
 • Utskriftskvalitet: Skal det være muligheter for utskrift av høy kvalitet eller skal det gjøres vanlige utskrifter?
 • Hastighet: Hvor raskt skal det kunne skrives ut?
 • Multifunksjoner: Skal det kunne printes, kopieres og skannes i en og samme maskin?
 • Nettverk: Hvor viktig er mulighetene for oppkobling via WIFI?

Hvorfor virksomheten bør ha fokus på software ved valg av printer?

Mac er et foretrukket valg blant kreative personer som grafiske designere, profesjonelle utgivere, markedsførere og lignende. Derfor bør bedriften kjenne til hvilke software printeren har eller har muligheten til å installere som direkte er tilpasset Mac-brukere. Ved valg av printer bør følgende software være tilgjengelig: 

 • PostScript printing: Sikrer høy kvalitet på utskriftene fra Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Acrobat og lignende kreative programmer.
 • Bonjour: Oppdager enheter og tjenester på ditt nettverk som dermed raskt kan finne din printer.
 • AirPrint: Gjør det mulig å lage utskrifter i full kvalitet uten å måtte laste ned eller installere drivere. Dette gir muligheten for at man enkelt kan skrive ut fra andre Apple-produkter som iPad, iPhone og iPod Touch.
 • E-mail printing: Anvender man et hukommelseskort kan man via nettverk sende dokumenter direkte til din e-mail. Dette gjør det lettere å sende skannede dokumenter til medarbeidere eller partnere.

Printer mac

Ulike typer printer på markedet

Det finnes et stort utvalg av printere med ulike funksjoner, kapasitet og kvalitet. Hvilken som passer best til din virksomhet kommer an på behov og krav til oppgaver den skal kunne utføre. Dog er det viktig å sørge for at maskinen er kompatibel med Apple-produkter.

På markedet i dag kan man velge mellom ulike printere som:

Her er det verdt å nevne at ovenstående liste er valgt på grunn av at de er best tilpasset Apple-produkter. Likevel finnes det naturligvis andre typer som også kan håndtere Apple-produkter.

Laserprinter

Har virksomheten behov for en skriver som kan gjøre mange og raske utskrifter i svart/hvitt? Hvis svaret er ja, er laserprinteren valget for deg. Fordelen med denne maskinen er at den kan håndtere store utskriftsvolum og skriver ut hurtigere sammenlignet med andre printere.

På grunn av denne typen maskiner er hurtigere i utskriftene medfører dette en ulempe. Hurtigere utskrifter vil bety noe lavere kvalitet på utskriftene og høy kvalitet er i de fleste tilfeller viktig for Mac-brukere. Likevel er den billigere pr utskrift enn andre printere.

 • Fordeler: Håndtere store volum, rask og billigere pr utskrift
 • Ulemper: Lavere utskriftskvalitet

Laserskriver

Multifunksjonsskriver

Er din bedrift på jakt etter en skriver som kan utføre flere forskjellige funksjoner? Da kan en multifunksjonsskriver være et godt valg for deg. Dette sikrer at man får ”alt-i-ett” som printing, skanning, kopiering og i en del tilfeller fax.

Dette er et godt valg for kreative personer ettersom dette gir høy kvalitet på utskriftene enten om det er farge eller svart/hvitt. I tillegg er det en fordel at man kan dekke alle behovene virksomheten måtte ha til printing. For de minst teknisk ansatte kan enkelte modeller være lite brukervennlig på grunn av dens mange funksjoner. Ulempe er også at enkelte maskiner er noe treigere ved utskrifter, kopiering og skanning da bildekvaliteten blir høy.

 • Fordeler: Mange funksjoner, høy kvalitet, godt valg for kreative personer.
 • Ulemper: Treigere, kan være lite brukervennlig.

Multifunksjonsskriver 1

A3 Printer

En A3 printer er det perfekte valg for kreative Mac-brukere. Dette skyldes at denne type maskiner klarer å håndtere større formatutskrifter som plakater, brosjyrer og annet salgsmateriale. Det er også et ypperlig valg på grunn av høyere kvalitet og flersidede utskrifter som både A3 og A4.

Huskeregel er dog, høyere kvalitet betyr treigere hastighet. Dette gjør at den kanskje ikke er like foretrukket av ansatte med behov for store printervolum. I tillegg er patronene som brukes for denne type printere noe dyrere enn for eksempel laserpatroner.

 • Fordeler: Høy utskriftskvalitet, håndtere større format og flersidede utskrifter.
 • Ulemper: Treigere og dyrere patroner.

A3 printer .jpg

Hvor mye må du betale for en printer tilpasset Mac?

Lurer du på hva det koster å kjøpe en ny printer tilpasset Mac? Først og fremst blir prisen fastsatt etter følgende faktorer:

 • Størrelse og utvalg av dokument
 • Modelltype
 • Utskriftshastighet
 • Kapasitet
 • Funksjoner
 • Patronvalg
 • Software

Normalt ligger prisen rundt alt fra noen hundre kroner opptil flere tusen kroner. Generelt sett må bedriften regne med å betale flere tusen kroner for å få en god maskin tilpasset Mac-brukere. Samtidig må virksomheten regne med løpende driftskostnader på forbruksvarer som papir, patroner og lignende.

Bestill tilbud her!

For å finne den beste maskinen som er best kompatibel med din Mac kan du få hjelp fra oss i Ekspertvalg.no. Det vi kan gjøre for deg er å innhente uforpliktende tilbud fra ulike leverandører som sørger for de gir deg tilbud på printer til Mac. Det eneste du trenger å gjøre er å utfylle kontraktformularen på høyre side.