Kassesystem
Sammenlign pris og tilbud på kassesystem
Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
Få opptil 4 tilbud her Kassesystemer - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Hvilken type kassesystem ønskes?

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 01. september 2017

Kassesystem til restaurant

Kassesystem tilpasset til restauranter

Dagens kassesystemer er mer enn bare en kasse. Uansett hvilken bransje en tilhører så er systemene utrustet med ny teknologi, oppdaterte programvarer og touch-skjermer. Et velfungerende kassesystem kan være avgjørende for at en virksomhet fungerer som det skal, og for at systemet skal fungere bra, bør det være tilpasset til akkurat din virksomhet.

Hvordan kassesystemet skal utformes avhenger av den enkelte virksomhet. I forhold til for eksempel frisørsalonger eller små butikker, krever ofte en restaurant et mer omfattende kassesystem. Vet du allerede hvordan ditt kassesystem bør utformes kan du bestille tilbud fra ulike leverandører her på Ekspertvalg.no, til høyre på siden. Vet du derimot ikke hvordan ditt kassesystem bør utformes, vil vi i dette innlegget komme med tips og råd.

Kassesystem Til Restaurant 4

Viktig å tenke på

I restaurantbransjen handler et velfungerende kassesystem ofte om at personalet skal kunne jobbe raskt og enkelt fra ulike posisjoner i lokalet, for å videre kunne servere gjestene raskt. For at personalet skal kunne arbeide raskt, kreves det et system som er enkelt å bruke, og lett å forstå. Viktige elementer er blant annet:

 • Bestillinger fra serveringspersonalet bør kunne sendes raskt til kjøkkenet
 • Personalet bør kunne holdes oppdatert på hva som ikke kan bestilles, og eventuelle allergier i menyen
 • Om restauranten er utsolgt for noe, bør dette vises til personalet
 • Hva de ulike rettene og drikkene koster

Hvilke behov har din restaurant?

For at kassesystemet skal tjene restauranten på best mulig vis, bør du innen du bestiller et nytt kassesystem se over virksomheten i sin helhet. Du bør kartlegge hvilke behov dere har, og se over hvilke funksjoner kassesystemet bør inneholde.

Kassesystem Til Restaurant 1

Trenger dere for eksempel en reserveringsfunksjon for bord? Vil dere at systemet skal kunne håndtere take-away bestillinger? Er det viktig at lagerstyring er inkludert i systemet? Funksjoner som kan inngå i et kassesystem for restauranter er for eksempel:

 • Oversiktlig bordstyring via en touchskjerm
 • Terminaler til servitørene med betjening- og betalingssystem
 • Håndtering av ulike valutaer
 • Innloggingsfunksjon for alle medarbeidere 
 • Statistikkregistrering av den daglige driften
 • Oversikt over produkter og varebeholdning

Lover og regler

Det er viktig å huske på hvilke lover, regler og standarder landet ditt har, når du skal velge kassesystem. Dette er fordi det finnes mange utenlandske systemer som er utformet på en annen måte, enn de er i ditt land.

I Norge ble det blant annet i juni 2015 vedtatt en ny lov om kassesystemer. Kort sagt så innebærer loven nye krav til kassesystemers oppbygning og funksjonalitet. Den nye loven til være gjeldende fra 1. januar 2017, så om din virksomhet ønsker å kjøpe eller bytte kassesystem, er det viktig å velge leverandører som vil oppdatere systemene sine i samsvar med det nye regelverket.

Kassesystem Til Restaurant 2

Hva koster et kassesystem?

Prisen på et kassesystem vil selvfølgelig avhenge av hvilke behov og krav du har. Hvis du undersøker hva markedet har å tilby, vil du fort se at prisen på et kassesystem vil variere i stor grad avhengig av hvilke systemer, og funksjoner som du vil ha integrert.

Du har videre tre muligheter om du trenger et nytt kassesystem:

 • Kjøpe
  Som sagt så vil prisen i stor grad avhenge av hvilke funksjoner du ønsker. Et alminnelig kassesystem, det vil si uten bordstyring eller annet ekstrautstyr, kan starte på rundt 5000 kroner. Om du ønsker et mer omfattende kassesystem, er prisen vesentlig høyere. Prisene starter gjerne på 10.000 kroner og oppover

 • Leie
  Det er også muligheter for å leie et kassesystem. Dette er spesielt en god løsning om du kun skal bruke kassesystemet for en kortere periode.

 • Lease
  Om du ikke ønsker å investere i et kassesystem, finnes det også muligheter for å lease. Du vil da ha bruksretten over kassesystemet under den avtalte perioden.

Kassesystem Til Restaurant 3

Bestill et tilbud her!

Hos Ekspertvalg.no har du muligheten til å motta opptil fire gratis og uforpliktende tilbud fra forskjellige leverandører av kassesystemer. Ta kontakt med oss gjennom formularen på siden, eller på telefon. Vi ser frem til å høre fra deg!

Les mer om kassesystem!