Kundeservice:
Mandag - Torsdag kl. 09.00 - 18.00
Fredag kl. 09.00 - 16.00
Sist oppdatert: 14. desember 2015

Kaffemaskin for virksomheter i Trondheim

Gode dager starter med kaffe

Kaffemaskin for virksomheter i Trondheim

Trondheim er en by som stadig er i vekst, og flere og flere bedrifter velger å etablere seg her. Dette betyr også at tilbyderne av kaffe øker, og det kan være vanskelig å finne ut hvilken leverandør av kaffe man skal velge.

9 av 10 nordmenn er avhengig av pausekaffen på jobb. Vi kan derfor konkludere med at en velfungerende og god kaffemaskin er essensielt for de aller fleste virksomheter.
Likevel har flere problemer med å finne ut hvilken kaffemaskin som passer best for seg og sin bedrift. Det finnes mange modeller og leverandører, og dermed ulike størrelser og prisklasser.

Kaffemaskin Trondheim

For å gjøre valget deres litt enklere ønsker vi i Ekspertvalg å hjelpe dere! Ved å ta kontakt med oss, ser vi til at du kommer i kontakt med de leverandørene som kan oppfylle din bedrifts krav og behov best.

Velg riktig kaffemaskin for din virksomhet

Er dere lei av å måtte brygge ny kaffe hver time? Eller at kaffemaskinen slår seg vrang? Da er det på tide å investere i en ny kaffemaskin. Om dere ofte serverer kunder eller samarbeidspartnere kaffe, skader det vel heller ikke om kaffen dere serverer smaker best mulig?

På Ekspertvalg.no vil dere komme i kontakt med leverandører i Trondheim, som vil tilby dere kaffemaskiner som er skreddersydd etter deres egne ønsker og behov. Innen dere tar kontakt med oss, anbefaler vi dere å besvare disse spørsmålene på forhånd:

 1. Hvor mange kopper med kaffe konsumeres det per dag?
 2. Hvilken kaffevarianter ønsker dere?
 3. Ønsker dere å kjøpe eller å leie en kaffemaskin?
 4. Vil dere ha en serviceavtale knyttet til kjøpet?

Vi har gått nærmere inn på de fire punktene nedenfor.

Konsumering av kaffe

Vi nordmenn ligger i verdenstoppen når det kommer til konsumering av kaffe. Det er kun finskene som slår oss. Når dere skal bestille et tilbud på kaffemaskiner fra oss, må dere prøve å regne ut hvor mye kaffe som blir drukket på arbeidsplassen. Dette gjelder både fra de ansatte, såvel som kunder og samarbeidspartnere.

Om dere finner ut at konsumeringen av kaffe varierer veldig fra uke til uke, kan dere prøve å regne ut kaffekonsumeringen per måned isteden.

Kaffemaskin Trondheim 1

De fleste kaffemaskiner kan gi alt fra 20 kopper om dagen, og opptil 50, 100 og over 1000 kopper med kaffe per dag. Om de fleste på arbeidsplassen drikker kaffe på morgningen, og etter lunsj, kan det være en fordel at kaffemaskinen er rask. Det kan også, i enkelte tilfeller være en fordel å ha en kaffemaskin som kan brygge en hel kanne med kaffe, om dere ofte holder møter.

Skal kaffemaskinen kunne lage flere varianter av kaffe?

De aller fleste moderne kaffemaskiner kan nå produsere en mengde av ulike kaffevarianter med høy kvalitet. Valgmulighetene er uendelige, og de kan produsere alt fra cappuccino og espresso, til varm sjokolade og te med melk. Du bør derfor høre med de ansatte hvilken type kaffe de foretrekker, og om maskinen skal kunne brygge kaffe på hele bønner, eller om den skal være finmalt eller bruke pulver.

Jo flere varianter av kaffe kaffemaskinen skal brygge, jo høyere blir ofte prisen. For eksempel så kan en enkel kaffemaskin for mindre virksomheter gi alminnelig sort kaffe, cappuccino og espresso for en leiepris for omtrent 400 kroner i måneden.

Ønsker dere å kjøpe, eller å leie kaffemaskin i Trondheim?

Er dere usikre på hvilken type kaffemaskin som vil passe deres virksomhet best?

Vil dere gjøre en økonomisk optimal investering, eller ønsker dere kun å forholde dere til en fast månedskostnad?

Kaffemaskin Trondheim 5

Det finnes både ulemper og fordeler ved å kjøpe eller å leie en kaffemaskin.

Fordeler med å kjøpe en kaffemaskin:

 • På lenge sikt vil prisen bli lavere ved å gå til innkjøp av en kaffemaskin
 • Bedriften kan selv fritt velge hvilken kaffesort de ønsker til kaffemaskinen

Fordeler ved å leie en kaffemaskin:

 • Bedriften betaler en fast månedskostnad
 • I mange tilfeller vil man ha en serviceavtale som inkluderer påfyll av varer

Ut i fra et økonomisk perspektiv, vil det på lengre sikt være mest lønnsomt å investere i en kaffemaskin. Det kan derimot være flere årsaker som gjør at bedriften heller ønsker å leie. Det kan enten skyldes at bedriften ikke har råd til en stor kostnad, eller kun ønsker å ha maskinen over en kortere periode. Det kan også være at dere er usikre på hvilken kaffemaskin dere ønsker, og vil prøve ut ulike modeller før dere velger å investere.

Kaffemaskin Trondheim 2

Serviceavtale til kaffemaskinen

Det finnes flere former for serviceavtaler for kaffemaskiner. En serviceavtale kan for eksempel inkludere en eller flere av følgende punkter:

 • Reparasjon ved eventuelle feil eller skader på maskinen
 • Rengjøring av kaffemaskinen
 • Påfyll av varer

Om du velge å leie en kaffemaskin, vil ofte service være inkludert i prisen. Det er det derimot ikke om du kjøper, men du kan velge kjøpe det ved siden av, og få det inkludert i prisen. Som med alt annet, finnes det både fordeler og ulemper ved å betale for en serviceavtale også.

Kaffemaskin Trondheim 3

Fordeler:

 • Bedriften vil alltid ha en kontaktperson om maskinen skulle krangle, eller gå i stykker
 • Regelmessig rengjøring og vedlikehold vil øke livstiden for maskinen

Ulemper:

 • Serviceavtalen vil innebære en ytterligere kostnad for bedriften
 • Kostnaden for en serviceavtale kan oppfattes som en unødvendig kostnad, om det viser seg at kaffemaskinen fungerer godt, og ikke trenger service.

I serviceavtalen skal det tydelig fremgå hvilken type service som er inkludert, samt hvor mange ganger per år servicen skal utføres. Serviceavtalen kan betales enten månedsvis eller per år. Om dere velger å ikke inkludere en serviceavtale ved leie eller kjøp av en kaffemaskin, må dere regne med høyere kostnader ved eventuelle feil med maskinen.