Tar sosiale medier over for papiravisen i 2016?

Sosiale medier vs. papiravisen
Sosiale medier har blitt den nye annonseplattformen for de fleste annonsører. Tradisjonelle TV-reklamer og bannere, blir stadig byttet ut med reklamer på Facebook, Instagram og Twitter.
Det er derimot ikke kun reklamebyråer som har sett verdien sosiale medier gir. Flere og flere har begynt å lyse ut stillinger i sosiale medier. LinkedIn har vært en plattform mange arbeidsgivere og headhuntere har brukt flittig for å finne aktuelle kandidater, men Facebook begynner å puste dem i nakken.
Flere rangerer fortsatt LinkedIn som viktigst i forbindelse med jobbsøk, men Facebook tar innpå. Tallene har økt med 5 prosent siden i fjor – fra 12 prosent i 2014, til 17 prosent i 2015 i følge bemanningsselskapet Centric.
I 2014 orienterte eller søkte 30 prosent av befolkningen etter jobb i sosiale medier. I 2015 er det totalt 46 prosent som sier at de har benyttet seg av sosiale medier. Sammenlignet med tidligere år er dette en økning på hele 53 prosent i følge en undersøkelse gjennomført av Infect for bemanningsselskapet Centric.
Suksesshistorie
Fylkeskommunen Nord-Trøndelag valgte å bruke Facebook for å lyse ut stillinger i kommunen. De valgte å bytte ut en nokså kjedelig tittel som ”Formidlingskoordinator” til at de søkte etter superhelter. De postet to ulike annonsesett på Facebook til en samlet verdi av 2500 kroner som begge gikk over 11 dager. De fikk til sammen 60.000 visninger og 1500 klikk!
I følge Bjørn Tore Hals, konstituert informasjonssjef i Nord-Trøndelag fylkeskommune hadde de på forhånd satt seg et mål om å få inn 100-120 søkere til de seks stillingene. Det klarte de med glans og fikk inn hele 230 søknader.
De postet også annonsen i andre egne kanaler som på intranettet og hjemmesiden. Annonseringen i disse mediene tilsvarte ca. ti prosent av kostnadene for annonsering på papir. Les hele saken her.
Når vil stillingsannonsene i aviser dø ut?
Facebook og andre sosiale medier er blitt en del av hverdagen til de fleste nordmenn. I følge Statistisk sentralbyrå oppgir 73 prosent av befolkningen mellom 16 og 74 år at de har brukt sosiale medier de siste tre månedene. Dette er en økning på fem prosent siden 2013, hvor det faktisk er den eldste aldersgruppen som står for veksten. Det er ikke lenger bare ungdommer du når ut til gjennom sosiale medier – du når ut til alle.
Det har lenge vært snakk om at papiravisen vil dø ut. Det har enda ikke skjedd. I år viser dermed Mediebarometeret laget av Statistisk sentralbyrå at nettavisene har klart å gå forbi papiravisene i popularitet. I 2013 leste 51 prosent i aldersgruppen 9 til 79 år papiraviser, mot 49 prosent i 2014. Tiden vi bruker på internett har økt fra 112 minutter i 2013 til 120 minutter i 2014.
Nettaviser vs. sosiale medier
Selv om mange har byttet ut papiravisen mot nettavisen, er det sosiale medier som dominerer. Sosiale medier gjør det enkelt å dele og tipse om ting videre, noe som gir sosiale medier en klar fordel, ovenfor nettaviser. Det er i tillegg rimeligere, og lettere å måle hvor mange som faktisk har trykket seg inn på annonsen din. Du kan også velge hvem målgruppe du ønsker å nå, og fordele det på ulike kampanjer.
Kildehenvisning:
www.fagbladet.no
www.glomdalen.no
www.ssb.no