Kundeservice:
Mandag - Torsdag kl. 09.00 - 18.00
Fredag kl. 09.00 - 16.00
Sist oppdatert: 10. november 2020

Derfor kan et rimelig kjøleskap være like godt som et dyrt

Derfor kan et rimelig kjøleskap være like godt som et dyrt

Content NO

Det finnes kjøleskap i alle størrelser, farger, fasonger og prisklasser. Det kan være forvirrende å sammenligne antall liter, strømforbruk, støynivå og ekstrafunksjoner – hvilket kjøleskap er egentlig det beste? Det er ikke alltid tester og sammenligningstjenester er enige heller, men heldigvis er det vanskelig å trå helt feil i kjøleskapsjungelen. Alle moderne kjøleskap på markedet oppfyller myndighetenes minimumskrav til for eksempel strømforbruk, og i mange situasjoner er billige kjøleskap like gode som de mer kostbare.

Det er størrelse og design som koster

Et kjøleskap er i bunn og grunn en svært enkel maskin. Et lukket kretsløp med kjølemedium drives av en kompressor, og selve skapet er isolert for å holde kulden inne. Denne konstruksjonen gir egentlig ikke rom for store forskjeller når det gjelder verken strømforbruk eller kvaliteten til selve grunnfunksjonen. Det vil selvfølgelig være noen forskjeller i både energieffektivitet og byggekvalitet mellom et enkelt kjøleskap med energiklasse A+ og et svært påkostet skap med energiklasse A+++, men det vil ikke være som natt og dag.

Det er ikke feil å betale for verken størrelse eller design, men det er i hvert fall greit å være klar over at selv et litt mer anonymt og enkelt kjøleskap kan gjøre jobben.

De dyrere kjøleskapenes ekstrafunksjoner er ikke for alle

Litt mer kostbare kjøleskap har ofte ekstrafunksjoner som forskjellige temperatursoner, effektivere distribusjon av kjøleeffekten internt i skapet eller egne teknologier for å forlenge holdbarheten til ømfintlige råvarer.

Disse funksjonene kan selvfølgelig være gull verdt for noen, særlig når det gjelder oppbevaring av ferske grønnsaker, fersk fisk og lignende. Likevel er det ikke alltid den typiske forbrukeren faktisk trenger disse funksjonene. I mange tilfeller kan det være nok å følge anbefalinger som å passe på at temperaturen i kjøleskapet er korrekt og at lett bedervelige matvarer som melk plasseres godt inn i skapet. Det enkle er ofte det beste!