Kundeservice:
Mandag - Torsdag kl. 09.00 - 18.00
Fredag kl. 09.00 - 16.00
Sist oppdatert: 25. mars 2021

Disse løsningene for renhold velger ekspertene

Content NO

Effektivt renhold er viktig, uansett om det handler om en skikkelig vask av hjemmet eller profesjonelt renhold av butikklokaler og kontorer. Det har skjedd mye på dette området i nyere tid, og det er lurt å høre på ekspertenes tips.

Du trenger ikke sterke rengjøringsmidler

I mange norske hjem finnes det både klor, salmiakk og sterke etsende rengjøringsmidler. Samtidig er det sjelden nødvendig å benytte seg av slike kraftige rengjøringsmidler. Profesjonelle renholdere, for eksempel dette eksemplet på renhold Bergen, benytter seg i stor grad av rengjøringsmidler som er miljøvennlige og svanemerket.

I mange tilfeller er det dessuten nok med en mikrofiberklut og vann. Det er fortsatt noen som er skeptiske til hvordan en mikrofiberklut egentlig kan gjøre det rent uten vaskemidler, men det handler om hvordan stoffet klarer å bryte overflatespenningen i vann uten virkestoffene i et rengjøringsmiddel. Det betyr at det er mulig å oppnå den samme rengjøringseffekten uten sterke midler.

Vær sparsom med vannet

Flere renholdere anbefaler å alltid først rengjøre overflater med tørrmopp eller støvsuger, slik at mest mulig støv og rusk er fjernet før du bruker fuktige kluter. Det er også viktig å huske på at de aller fleste overflater bør rengjøres med en lett fuktet klut, ikke en våt.

Mikrofiberkluter skal være lett fuktet, hvis de er for våte vil de ikke fungere som de skal. Når det gjelder gulvvask er det også mulig å benytte seg av mikrofibermopper, men pass også da på å ikke bruke for mye vann. Det blir ikke renere med mye vann, og både parkett og laminat kan faktisk bli skadet av alt for mye vann.

Ved å følge noen enkle tips er det enkelt å spare både tid, penger og miljøet – renholdet blir ferdig på kortere tid, og du trenger ikke å bruke like mye penger på rengjøringsmiddel som før eller senere ender opp i naturen.