Kundeservice:
Mandag - Torsdag kl. 09.00 - 18.00
Fredag kl. 09.00 - 16.00
Sist oppdatert: 29. april 2021

Dette sier ekspertene om valg av vintilbehør

Content NO

Det finnes utrolig mye vintilbehør å velge mellom, men hvilke dingser er det egentlig som en vanlig privatperson trenger? De aller fleste er vel enige i at elektriske korketrekkere og hele møbelserier som er laget for å matche vininteressen kanskje ikke er det første du bør investere i – men det finnes noen ting som du bør tenke på.

Gode glass

Det er vanlig å skille mellom forskjellige glass, og de aller fleste kjenner til forskjellen mellom et smalt champagneglass og et bredere rødvinsglass. Samtidig er det ikke nødvendigvis slik at det er helt «feil» å drikke en god vin fra et glass som ikke følger disse normene. Spesialiserte leverandører som https://www.wineandbarrels.no/ argumenterer for eksempel for at mange av glassene de tilbyr kan benyttes til forskjellige typer vin, alt etter hva kunden foretrekker.

Det er sannsynligvis også et av de viktigste poengene når det gjelder glass – velg et glass som du liker. Da vil et pent glass bidra til opplevelsen.

Temperatur, luftfuktighet og serveringssystemer

Temperatur, luftfuktighet, oppbevaring og servering av vinen henger tett sammen. Feil temperatur eller luftfuktighet, gjerne kombinert med stående lagring av vinflasker med naturkork, gjør vinen utsatt for sin største fiende – luft. Når en vin kommer i kontakt med luften starter en oksideringsprosess, noe som også er relevant når det gjelder servering.

Et godt vinkjøleskap er derfor et svært praktisk og nyttig vintilbehør. I vinkjøleskapet oppbevares vinen ved en konstant temperatur og luftfuktighet. Når flasken dessuten oppbevares liggende i skapet, reduseres risikoen for at korken skal bli utett og slippe inn luft som potensielt kan ødelegge vinen.

Det finnes mange forskjellige løsninger for servering av vin, fra svært kostbare vakuum-systemer til enklere nål-systemer som stikker et hull i korken og dessuten fyller flasken med en gass som ikke oksiderer vinen. Slike systemer kan være svært relevante for vinentusiaster som ikke vil drikke en hel flaske vin i løpet av kort tid.