Kundeservice:
Mandag - Torsdag kl. 09.00 - 18.00
Fredag kl. 09.00 - 16.00
Sist oppdatert: 03. september 2021

Ansattes private bruk av bedriftens mobil – en sjekkliste

Ansattes private bruk av bedriftens mobil- en sjekkliste

Content NO

I dag er det svært mange ansatte som benytter en mobiltelefon som er levert av arbeidsgiver. Det gjør det enklere for arbeidsgiver å administrere forskjellige tilganger og programmer, samtidig som mange ansatte også synes det er et verdifullt gode. Det er likevel enkelte ting som bedriften må huske på.

Privat bruk – fra datatrafikk til apper

Det er ikke mange ansatte som vil ta seg bryet med å bruke to mobiler - en til jobb og en til private ting. Det betyr også at arbeidsgiver må ta høyde for kostnader i forbindelse med privat bruk. Samtaler og SMS er vanligvis uproblematisk, men dataforbruk kan være et tema.

Særlig strømming av video kan legge beslag på mye data. Det er lurt å anbefale at ansatte benytter apper som gjør det mulig å laste ned innhold over via det trådløse nettverket, tjenesten Blockbuster er blant de strømmetjenester som tilbyr det. I medium kvalitet bruker den samme tjenesten omtrent 1,1 GB per time, noe som for så vidt kan bli en del over tid.

Nedlasting og kjøp av apper er vanligvis problemfritt, for de aller fleste vil det være naturlig at det er den ansattes private konto som benyttes på Google Play eller App Store.

Overvåkning, sikkerhet og skatt

Overvåkning av ansatte er et viktig tema, og alle bedrifter må ha et forhold til denne problemstillingen. Pass på at bedriften kan få tilgang til informasjon om den ansattes private bruk, i hvert fall når det gjelder aggregerte data om forbruk. Det er også viktig å ha gode retningslinjer for sikker bruk av telefonen. Husk dessuten på regler og retningslinjer vedrørende skader, forsikringer og vilkår ved bytte av en ødelagt mobil.

Til slutt er det også viktig at alle ansatte er klar over hvordan privat mobilbruk beskattes. God informasjon reduserer risikoen for at en ansatt blir skuffet i etterhand, hvis vedkommende ikke var klar over skatteeffekten.