Kaffeautomat

Sammenlign pris og kvalitet på kaffeautomater

Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
1
2
3
Få opptil 4 tilbud her Kaffemaskiner - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Hvor skal kaffemaskinen brukes?

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 24. januar 2017

Hvor mye kaffe konsumerer din virksomhet?

Dagens kaffeautomater kan produsere alt fra 15 – 500 kaffekopper per dag. Det er derfor viktig å vurdere hvor stor kapasitet din virksomhet behøver.

 • Er virksomheten din stor, og trenger en kaffeautomat i hver etasje? Eller trenger dere kun en i kantinen? 
 • Bør kaffeautomaten klare å produsere to kopper om gangen? Eller holder det med en kaffekopp?
 • I hvilken bransje er dere?
  → Kontor?
  → Café- og restaurant?
  → Butikk?

Ved å finne ut hvor mye kaffe din virksomhet drikker per dag, kan vi hjelpe deg med å finne den løsningen som vil være mest lønnsom for din bedrift. Vi sammenligner priser og produkter hos de forskjellige leverandørene på markedet, slik at du får den beste prisen på
akkurat det produktet du ønsker!

Hva bør virksomheten vurdere ved kjøp av kaffeautomater?

Det er et flertall av elementer som bør vurderes ved anskaffelse av kaffeautomater. Faktorer som kvalitet, kapasitet og pris er blant noen av de.

Vi skiller i hovedsak mellom to type kaffeautomater:

 1. De som har kapasitet til å brygge flere varianter av kaffe
 2. De som bare kan produsere svart kaffe

Det vanligste i dag er å velge den første typen, som har mulighet til å produsere ulike typer kaffe som cappuccino og espresso, men også andre drikker som for eksempel varm sjokolade.

Kaffemaskin 3

Hele bønner, ferdigmalt kaffe eller kaffepulver?

Videre er det også viktig å tenke på om man ønsker en kaffeautomat som brygger kaffe i hele bønner, eller bruker ferdigmalt kaffe eller kaffepulver, også kjent som instant kaffe. Dette vil få en betraktelig innvirkning på både kvalitet og pris på sluttproduktet. Ved for eksempel bruk av hele bønner vil både kvaliteten på kaffen bli bedre, samtidig som prisen vil bli noe høyere.

Kaffeautomater med hele bønner
Kaffeautomater som bruker hele bønner er kjent for å være kaffeautomater av høy kvalitet.

Hvis du ønsker å skjemme bort dine ansatte, eller sette deg selv i et godt lys ovenfor dine kunder, er dette kaffeautomaten du bør velge. Dette er fordi kaffeautomater som brygger kaffen på hele bønner sees på å være den kaffeautomaten som lager den beste kaffen, og anses for å være mer luksuriøs enn både kaffeautomater som bruker ferdigmalt kaffe og kaffepulver.

Om du velger en kaffeautomat hvor kaffebønnene ikke blir malt automatisk, er det viktig å vurdere hvilke type kaffebønner du ønsker å bruke.

Kaffeautomater med ferdigmalt kaffe
De fleste virksomheter bruker kaffeautomater med ferdigmalt kaffe, på bakgrunn av at disse kaffeautomatene er svært pålitelige. Kaffeautomater som er beregnet for ferdigmalt kaffe lager en nybrygget og velsmakende kaffe, uten å bruke like lang tid som en kaffeautomat med hele bønner. Det er ofte muligheter for å brygge ulike typer kaffe og varme drikker, samt justere styrken på kaffen, samt melk- og sukkermengde.

Med denne kaffeautomaten kan du også brygge kaffen rett i en kopp, eller kaffekanne, noe som gjør den veldig godt egnet til bruk i virksomheter.

Kaffeautomater med kaffepulver
Hvis du ønsker at bryggingen av kaffe skal gå fort, er kaffeautomater med kaffepulver et godt valg. I løpet av noen få sekunder vil du få nybrygget kaffe, direkte i enten kaffekoppen eller kaffekannen. Mange kaffeautomater med kaffepulver kan også lage mange ulike varianter av kaffe, som blant annet café au lait og cappuccino.

Kaffeautomat 4

Espressomaskin

Med en espressomaskin kan du servere kaffe av meget høy kvalitet, og du får muligheten til å tilbrede en rekke ulike kaffevarianter på én og samme automat.

Denne type kaffeautomat kan som regel arbeide med både normale kaffebønner, og de mer spesielle espressobønner. Forskjellen på normale kaffebønner og espressobønner er at espressobønnen er blitt ristet over lengre tid, og derfor er både mørkere og sterkere i smaken, enn det kaffebønnen er. Dette gjør at espressobønnen utmerker seg spesielt til visse typer sterk kaffe, som for eksempel cappuccino eller caffe latte.

Trenger din virksomhet en espressomaskin?
De fleste virksomheter ser kanskje ikke behovet for en espressomaskin, men spesielt café- og restauranteiere foretrekker denne type kaffeautomat. Dette er fordi disse kaffeautomatene kan lage mange typer kaffe av høy kvalitet, og fordi man kan få både semi-automatiske og automatiske kaffeautomater. Dette er spesielt fordelaktig for café- og restaurantbransjen, da de kan gjøre noe annet mens kaffemaskinen brygger god kaffe.

Semi-automatiske og automatiske kaffeautomater
Semi-automatiske og automatiske kaffeautomater er svært like. Forskjellen er at ved en semi-automatisk kaffemaskin må baristaen, eller den som bruker kaffemaskinen gjøre litt manuelt arbeid før den er klar til å brygge kaffe. Med en automatisk kaffeautomat trenger man kun å trykke på av/på knappen på kaffeautomaten før kaffen vil kunne brygge seg selv. De automatiske kaffeautomatene er derfor meget populære i café- og restaurantbransjen, da man kan forberede flere kopper med kaffe på en gang.

Kaffeautomat 5

Hvilken kaffeautomat bør man velge?

Hva slags kaffeautomat man skal velge avhenger primært av hvilke behov som eksisterer i organisasjonen. Hvis kaffeautomaten skal være i stand til å brygge mange kopper kaffe på kort tid, vil en kaffeautomat som kun produserer svart kaffe kanskje være å foretrekke for arbeidsplassen. Er målet derimot å servere eksklusiv kaffe for både medarbeidere og eksterne besøkende, kan en kaffeautomat som tilbyr flere varianter av kaffe være et bedre valg.

Kaffeautomat kriterier

Dagens utvalg av kaffeautomater er stort. Det er derfor viktig å vurdere hvilke kriterier som er viktigst for din virksomhet.

 • Ønsker du å bruke ferdigmalt kaffe eller kaffebønner?
 • Ønsker du at kaffeautomaten skal kunne produsere spesifikke typer kaffe?
  For eksempel cappuccino eller espresso? Eller varm sjokolade?
 • Hvor stor produksjonskapasitet trenger du?
 • Er bryggetiden en avgjørende faktor?
 • Vil du ha muligheten til å produsere to kopper kaffe om gangen?

Alle virksomheter er forskjellige, og har forskjellige ønsker og behov. En ting er dog sikkert. Forskning viser nemlig at 90 prosent av nordmenns kaffedrikking foregår enten hjemme eller på jobb. Å tilby sine kunder og ansatte den kaffen de ønsker er derfor utrolig viktig!

Kaffeautomat 2

Kaffemaskin priser

Det er stor variasjon når det kommer til priser på kaffemaskiner. Faktorer som blant annet størrelse, utvalg av kaffevarianter og produksjonskapasitet spiller en vesentlig rolle. Slitesterke kaffemaskiner med stor produksjonskapasitet vil selvsagt ha en høyere pris, enn kaffemaskiner med mindre kapasitetsvolum for eksempel.

Send gjerne inn din forespørsel til oss, så skal vi finne det beste tilbudet til deg!