Kassaapparat

Sammenlign pris og kvalitet på kassaapparater

Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
1
2
3
Få opptil 4 tilbud her Kassaapparater - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Hvilken type kassaaparat ønskes?

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 17. mars 2021

Krav til kassaapparat

I følge bokføringsloven, og dens tilhørende bokføringsforskrift, er det et krav at alle virksomheter som driver kontantsalg må ha et kassaapparat. Kontantsalg vil si salg, der kjøpers betalingsforpliktelse overfor selger gjøres opp ved levering. Dette kan være ved bruk av kontanter, bank- eller kredittkort. Videre stilles det krav til kassaapparat som følgende:

 • Kontantsalg skal registreres fortløpende på kassaapparatet.
 • Kassaapparatet skal skrive ut salgsdokumentasjon, altså kvittering, til kunden for hvert salg.
 • Beløpet som registreres på kassaaparatet skal være lett synlig for kunden. 
 • Kassaapparatet skal kunne skrive ut daglige rapporter over opplysninger som er blitt registrert.

Kassaapparat til din bransje

Det er flere faktorer som må vurderes før man går til anskaffelse av et kassaapparat.
Kassaapparater inneholder flere funksjoner, og man må derfor vurdere hvilke funksjoner som deres virksomhet trenger. Dette avhenger først og fremst av hvilken bransje dere er i.

Skal kassaapparatet brukes i:

 • Butikk?
 • Restaurant?
 • Kantine?

Kassaapparatets setup er nemlig tilpasset til hver enkelt bransje. Det er derfor viktig å velge kassaapparat på bakgrunn av hvilken bransje dere er i.

Kassaapparat 6

Kassaapparat for butikk eller restaurant?

Hvilket kassaapparat dere trenger vil i stor grad avhenge av hvilken bransje dere befinner dere i. Om dere driver en restaurant trenger dere andre funksjoner, enn om dere driver en butikk. I serveringsbransjen ønsker man for eksempel å ha oversikt over ledige og reserverte bord, mens i en butikk ønsker man å kunne sjekke lagerbeholdningen. Utformingen av et kassaapparat må derfor tilpasses til den enkelte bransje, for å kunne utvikle og produsere den beste løsningen.

De fleste forhandlere er villige til å designe og skreddersy den beste kassaapparat løsningen som passer til virksomheten som dere driver, etter deres egne ønsker og preferanser.

Vurderingskriterier ved kjøp av kassaapparat

Uavhengig av hvilken bransje kassaapparatet skal brukes i er det flere ting som må vurderes. Dette er blant annet følgende:

 • Hvor mange kassaapparater har dere bruk for?
 • Hvilke krav har dere til hardware og software? 
 • Har dere nettbutikk og ønsker å løpende oppdatere lagerstatus, uavhengig om varen selges på nett eller i en fysisk butikk?

Det er mange funksjoner man kan velge mellom, og kassaapparatet kan bli et svært avansert apparat, til og med kanskje litt for avansert. Sørg derfor å kun velge de mest nødvendige funksjonene, og gjør funksjonene så brukervennlige som mulig. Dette er for å unngå forvirring blant de ansatte og at unødvendige feil blir gjort.

Mange glemmer også å tenke på at hastigheten på kassaapparatet skal leve opp til tempoet på arbeidsplassen. Jo flere funksjoner et kassaapparat har, jo tregere blir det. Det er ikke morsomt å stå i en butikk eller på en restaurant med et tregt kassaapparat. Et godt råd er derfor å kun velge de mest nødvendige funksjonene som virksomheten din har behov for.

Kassaapparat 4

Leie kassaapparat

Det har med årene blitt mindre vanlig å ta ut, og bære med seg kontanter. Det kan derfor være en stor fordel å tilby kunder å betale med kort, for å unngå å miste mange kunder og salg.

De fleste virksomheter kjøper et kassaapparat, men det er også fult mulig å leie kassaapparat om du kun skal bruke det i en kort periode. Å leie et kassaapparat vil derfor være en ypperlig løsning ved blant annet:

 • Konserter
 • Torgsalg
 • Messer
 • Boder

Mobilt kassaapparat

Det kan i noen omstendigheter være mangel på tilgang til stikkontakter og strøm. Det er derfor mulig å kjøp eller leie mobile kassaapparater. Disse er perfekte til virksomheter som er på farten, eller trenger et kassaapparat til for eksempel salg på messer eller torg. Apparatene leveres som oftest ferdig programmert, slik at de er klare til bruk.

Kassaapparat 3

Hva er prisen for et kassaapparat?

Prisen på et kassaapparat vil i stor grad avhenge av hvilken bransje dere befinner dere i og krav til kassaapparat og kassaapparat pris. Om dere driver restaurantvirksomhet eller varehandel for eksempel, har en stor betydning for kassaapparatets funksjoner, som vil si at ulike løsninger må utvikles. Utformingen av et kassaapparat må derfor tilpasses til den enkelte bransje, for å kunne utvikle og produsere den beste løsningen.

De fleste forhandlere er villige til å designe og skreddersy den beste kassaapparat løsningen og kassaapparat prisen for deres virksomhet, etter deres egne ønsker og preferanser. Det er derfor viktig å rådføre seg med den, eller de aktuelle leverandørene på forhånd, for deretter å utforme et kassaapparat og et kassesystem etter disse preferansene.

Send gjerne inn din forespørsel til oss, så skal vi finne det beste tilbudet til deg!