Betalingsterminal

Sammenlign pris og tilbud på betalingsterminaler

Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
1
2
3
Få opptil 4 tilbud her Kassaapparater - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Hvilken type kassaaparat ønskes?

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 17. januar 2017

Hva bør dere være oppmerksomme på ved valg av betalingsterminal?

Det er en rekke krav man må være oppmerksomme på når det kommer til betalingsterminaler. Det er for eksempel et krav at alle betalingsterminaler skal være utstyrt med chip og PIN, med mindre noe annet er avtalt med Nets. Betalingsterminaler som kun er utstyrt med en magnetstripe, kan derfor ikke benyttes.

Alle betalingsterminaler skal dessuten oppfylle visse krav som er satt av de internasjonale kortselskapene. Disse kravene går under navnet PCI-krav, som står for Payment Card Industry. Bakgrunnen for disse kravene er at det skal være sikkert å betale med betalingskort i betalingsterminaler.

Betalingsterminal

Hvilken betalingsterminal trenger dere?

En betalingsterminal skal være lett tilgjengelig for kunden, og være enkel å bruke. Det er derfor ikke likegyldig hvilken betalingsterminal dere velger å bruke. Man skiller ofte mellom to ulike typer:

  1. Stasjonære betalingsterminaler som må være tilkoblet til strøm for å fungere
  2. Mobile betalingsterminaler med batteri, som for eksempel kan bringes med ut til kunden om det er behov for det. 

Stasjonære betalingsterminaler

De fleste butikker og bedrifter som ikke har behov for å ta med seg betalingsterminalen ut, velger en stasjonær betalingsterminal. Noe de fleste ikke tenker noe spesielt over, er plasseringen. Det er svært viktig at betalingsterminalen er tilgjengelig for en så stor del av målgruppen som mulig, og den bør kunne anvendes på følgende måter:

  • Det skal være mulig å holde betalingsterminalen ved hjelp av kun en hånd
  • Den skal kunne anvendes på kassedisken,
  • Eller være montert i en holder på kassedisken

Betalingsterminal 1

Det skal være mulig at for eksempel de ansatte i butikken skal kunne omplassere betalingsterminalen etter hvilke kunder som skal betale. Både høye og lave personer, samt personer med handicap skal kunne bruke betalingsterminalen på en behagelig måte.

Det anbefales også at betalingsterminalen skal kunne brukes uten at man behøver å ta et stramt grep rundt den, eller å måtte vri håndleddet for å endre posisjon for å kunne holde den.

Har dere behov for en mobil betalingsterminal?

Hvis dere befinner dere i en virksomhet hvor dere ofte reiser ut til kunden, kan det være en god investering å gå til innkjøp av en mobil betalingsterminal. De moderne betalingsterminalene som nå er på markedet benytter seg av GPRS mobilkommunikasjon. Det vil si at de alltid er online og vil virke via IP-adressering.

De mobile betalingsterminalene er raske og vil innhente bankautorisasjon på noen få sekunder. Dette vil spare både tid for dere, og for kundene. Dere slipper også å bekymre dere for at den vil gå tom for strøm, da batteriene som benyttes har en meget høy yteevne, som gjør at betalingsterminalene kan brukes i mange timer.

Betalingsterminal 3

Fremtidens betalingsterminaler - Near Field Communcation (NFC)

Det skjer for tiden store endringer i måten vi betaler på. Bruk av kontaktløse betalinger via betalingskort og mobil stiger.

Flere og flere betalingskort blir utstyrt med en antenne og en chip som gjør det mulig å gjennomføre en transaksjon, ved å kun føre kortet over en kontaktløs betalingsterminal. Dette gjør det mulig for kundene å betale mindre beløp raskt og enkelt uten å måtte taste inn PIN-kode.

Dette krever dog at både butikken har installert en terminal med kontaktløs interface, og at kunden har et betalingskort med en innebygget antenne, eller har funksjonen NFC på mobiltelefonen.

Betalingsterminal 2

Per dags dato er det fremdeles et fåtall av befolkningen som har en telefon med NFC-teknologien, men det kommer mer og mer. Det er dermed ganske sikkert at kontaktløse betalingsterminaler vil bli en del av fremtiden. Om du som bedrift er på utkikk etter en ny betalingsterminal, kan det derfor være lurt å vurdere å gå til innkjøp av en betalingsterminal som er forberedt på fremtiden.

Priser på betalingsterminaler

Det finnes utallige leverandører av betalingsterminaler på markedet. Å estimere en eksakt pris på hva det vil koste deg blir derfor vanskelig. Det er dessuten en stor forskjell i pris, alt etter hvilken type du ønsker, og hvilke funksjoner du trenger.

Hvis deres virksomhet har bruk for en ny betalingsterminal kan dere fylle ut kontaktformularen på denne siden, så vil vi hjelpe dere med å få den betalingsterminalen som passer best til deres behov.