Kassesystem

Sammenlign pris og tilbud på kassesystem

Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
1
2
3
Få opptil 4 tilbud her Kassesystemer - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Hvilken type kassesystem ønskes?

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 23. august 2017

Vurderingskriterer for kjøp av kassesystem

Det er flere elementer som en bør tenke igjennom, før man går til anskaffelse av et nytt kassesystem. Faktorer som kvalitet, kapasitet og pris er eksempler på elementer som skiller de ulike kassesystemene fra hverandre. Det er derfor viktig å reflektere over hvilke behov din arbeidsplass har, og finne ut hva hensikten med kassesystemet er.

Videre er det viktig å huske på hvilke lover, regler og standarder landet ditt har, når du skal velge kassesystem. Dette er fordi det finnes mange utenlandske systemer som er utformet på en annen måte, enn de er i ditt land.

I Norge ble det blant annet i juni 2015 vedtatt en ny lov om kassesystemer. Kort sagt så innebærer loven nye krav til kassesystemers oppbygning og funksjonalitet. Den nye loven til være gjeldende fra 1. januar 2017, så om din virksomhet ønsker å kjøpe eller bytte kassesystem, er det viktig å velge leverandører som vil oppdatere systemene sine i samsvar med det nye regelverket.

Kassesystem

Hvilke funksjoner har din virksomhet bruk for?

Man kan velge en kasseterminal med et bredt utvalg av funksjoner, alt etter hva kassesystemene skal brukes til.

For detaljhandelen kan kassesystemet for eksempel inneholde en funksjon for lagerstyring, med mulighet for ubegrenset opprettelse av nye varer. Hvis dere har en nettbutikk, så vil de solgte varene bli registrert begge steder.

På en restaurant eller café har man som regel bruk for et kassesystem som kan leve opp til det raske arbeidstempoet, og som inneholder en funksjon for bordstyring.

Bansjespesifikke løsninger

Et kassesystem er ikke lenger bare et kassesystem. Dagens moderne kassesystem er utrustet med avanserte programvarer, ny teknologi og touchskjermer av høy kvalitet. Utover dette er kassesystemene tilpasset til de forskjellige bransjene, som for eksempel detaljhandelen og restauranter, for å tilfredsstille de ulike behovene.

Det er derfor en forskjell på både hardware og software når det kommer til kassesystem, og hva dere trenger avhenger av om det skal brukes i butikk, restaurant, kantine eller noe annet.

Den avanserte softwaren i kassesystemet skal dekke forskjellige behov, som blant annet bordstyring i en restaurant eller lagerstyring i en butikk. Kassesystemet skal også kunne skrive ut rapporter og statistikker samlet, på en så brukervennlig måte som mulig.

Kassesystem Butikk

Kassesystem til butikk

Av de ulike bransjespesifikke løsningene som finnes, kan kassesystem til butikk nevnes. Det er essensielt å ha et godt kassesystem for å få forretningen til å gå rundt, og i dag finnes det mange smarte kassesystem løsninger for butikker.

De smarte løsningene innebærer blant annet at du ikke lenger trenger å ha flere kassesystemer som utfyller hver sin oppgave. I dag finnes det kassesystemer til butikk som inkluderer en samlet løsning via en touchskjerm. Touchskjermen på et kassesystem kan i de fleste tilfeller omprogrammeres, slik at den blir tilpasset til deres virksomhets behov og ønsker.

Videre kan et kassesystem til butikk inneholde muligheter for lagerstyring, slik at dere får en oversikt over lagerbeholdningen. Hvis virksomheten deres også har en nettbutikk, er det mulig å synkronisere de to kassesystemene sammen. Det vil si at hvis det selges et produkt, enten i butikk eller på nett, vil lagerstyringen oppdateres i begge kassesystemene på en og samme tid.

Utover dette kan også kassesystemet brukes til ordrehåndtering, økonomistyring, rapportering, administrasjon og kommunikasjon mellom flere systemer.

Kassesystem Supermarket

Kassesystem til restaurant

Av andre bransjespesifikke løsninger kan også kassesystem som er tilpasset til restauranter nevnes.

Et kassesystem for restauranter sørger for at sultne gjester får servert den retten de bestiller, innenfor en rimelig tid. Et restaurant kassesystem skal klare å levere denne ytelsen via en effektiv, lett og stabil løsning. Kassesystemet kan ikke være for avansert, tregt eller ustabilt, da dette kan føre til utilfredse kunder.

Det er især viktig at kassesystemene på restauranter er raske til å formidle bestillingene fra servitørenes terminaler, og ut til kjøkkenets terminaler, slik at kokkene får igangsatt matlagingen raskest mulig.

Ønskelige funksjoner for kassesystemer som er spesielt tilpasset til restauranter er:

  • Oversiktlig bordstyring via en touchskjerm
  • Terminaler til servitørene med betjening- og betalingssystem
  • Håndtering av ulike valutaer
  • Innloggingsfunksjon for alle medarbeidere 
  • Statistikkregistrering av den daglige driften
  • Oversikt over produkter og varebeholdning

Kassesystem betaling

POS kassesystem

POS står for “Point of Sale”. Det er altså stedet hvor det endelige salget av produktet utføres. Når kunder har valgt produktene de ønsker å kjøpe, skal de kunne henvises til et POS kassesystem for å gjennomføre kjøpet. Det høres veldig enkelt og greit ut, men det kreves en del planlegging i forhold til kassesystemet for å få et POS system til å fungere.

POS kassesystem for butikk

Et POS kassesystem til butikk vil som regel ha en terminal, en touch- eller ordinær skjerm, eventuelt et tastatur og en mus, strekkodeleser, kassaskuff, kortleser, kvitteringsskriver og en software, spesielt utviklet for butikker.

POS kassesystem for restaurant

Et POS kassesystem for restauranter er litt mindre avansert, og inneholder touch skjerm, terminal, kvitteringsskriver, kassaskuff, en kortleser og en et software system, spesielt utviklet for restaurantbransjen.

Som man kan se ovenfor, så vil valg av POS kassesystem avhenge helt av hvilken bransje du tilhører, og hvor avansert kassesystem dere har bruk for.

Få hjelp til å velge riktig kassesystem av eksperter

Det kan være vanskelig å arbeide med de moderne kassesystemene, da de inneholder mange ulike, og kanskje nye funksjoner. Det kan derfor være en god idé å alliere seg med eksperter på feltet, allerede i starten av prosessen. Ved å gjøre dette vil du spare tid på å prøve å lære deg systemet på egenhånd. Det kan også anbefales å sende en, eller flere i virksomheten på kurs i bruk av kassesystemet. På den måten kan de dele kunnskapen videre internt i bedriften, slik at kompetansen beholdes innad i virksomheten.

Betalingskort

Hva koster et kassesystem?

Prisen på et kassasystem pris vil avhenge av hvor stort kassesystem man trenger, og hvilke funksjoner man har bruk for. Hvis man har bruk for flere forskjellige og avanserte funksjoner, vil det kreve en større softwarepakke. Hvis virksomheten er stor, så vil man trenge et større sortiment av hardware varer, som flere kassaapparater og betalingsterminaler for eksempel. Det finnes utallige varianter av kassesystemer, så det er umulig å fastslå en fast pris på et kassasystem pris.

Er dere interessert i et nytt kassesystem?

Hvis din virksomhet trenger et nytt kassesystem, er dere mer enn velkomne til å ta kontakt med oss her på Ekspertvalg.no. Kontakt oss enten gjennom å fylle ut skjemaet på denne siden, eller ved å ringe oss på telefon. Vi vil alltid stå klare for å hjelpe og veilede dere, og bidra til å formidle kontakten fra dere, og ut til flere tilbydere av kassesystemer for å få den beste kassasystem prisen.