POS system

Sammenlign pris og tilbud på POS system

Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
1
2
3
Få opptil 4 tilbud her POS Systemer - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Hvilken type POS System ønskes?

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 28. november 2016

Fordeler med å velge et POS system

Et POS system, også kalt for “Point of Sale” system, er et online kassesystem. Dette systemet kan forenkle og effektivisere arbeidet i din virksomhet, uavhengig om du arbeider i en restaurant, frisørsalong eller butikk. Dette er fordi et POS system vil samle dine forretningsbehov i en og samme løsning. Om du velger å investere i et slikt system vil du få et mer avansert kassesystem, enn om du velger et tradisjonelt kassesystem.

Andre fordeler du får ved å velge et POS system er:

 • Rask og effektiv kundebetjening 
 • Muligheter for å overvåke salg
 • Du sparer tid på administrative arbeidsoppgaver 
 • Effektiv løsning som vil være med på å optimalisere arbeidsgangen i din bransje
 • Du får data om kunder, lager, ordrer og salg 
 • Du kan få adgang til systemet fra mobile enheter og andre datamaskiner

POS System

Hvordan virker et POS system?

I forhold til et tradisjonelt kassesystem er et POS system langt mer avansert. Årsaken til dette er at et POS system er nettbasert kassesystem, og er dermed i stand til å samle inn opplysninger som et tradisjonelt kassesystem ikke er i stand til. Om du skulle være uheldig å miste internettforbindelsen, kan de fleste POS systemer arbeide offline, og automatisk oppdateres igjen når internettforbindelsen er tilbake.

Med tanke på at du kan innhente informasjon om kunders kjøpsmønster, timessalg og varebeholdning, vil du kunne overvåke salget ditt minutt for minutt, samt få et overblikk over hvor du bør ta i bruk salgsfremmende tiltak. På sikt kan dette gi deg en lettere arbeidsdag, da et POS system vil kunne minske og forenkle det administrative arbeidet.

Et POS system vil dermed gi deg et godt utgangspunkt for å holde et ekstra godt øye med hvordan forretningen din går, med tanke på at kassesystemet gjør det mulig for deg å effektivt optimalisere og kontrollere arbeidsgangen i virksomheten.

Videre kan du også integrere POS systemet med for eksempel økonomi- og lagerstyring, samtidig som du kan integrere systemet med tilbehør som kasseskuff, printer, kortleser, strekkodeskanner og betalingsterminal.

POS System 6

Finn et POS system som passer til din bransje

Det er forskjeller på hvilke funksjoner som bør prioriteres, alt etter hvilken bransje man tilhører. De fleste bransjer som benytter seg av POS systemer tilhører detalj- og restaurantbransjen. Leverandørene som tilbyr disse kassesystemene vil som oftest tilby noen basic pakker til disse bransjene.

Tilpassede POS systemer til butikk

Med et moderne POS system vil flere oppgaver kunne løses i ett og samme system, slik at butikken ikke trenger å ha forskjellige systemer til å løse de ulike oppgavene.

Med enkelte POS systemer får du også mulighet til å holde øye med varelageret. Har butikken også en nettbutikk, kan POS systemet settes opp slik at de to butikkene deler lager, og oppdateres samtidig. Å ha et nøyaktig og presist lager er blant annet med på å forhindre misforståelser, og salg av utsolgte varer.

Butikken vil dessuten spare tid med tanke på varetelling ved å bruke et POS system som samskjører med varelageret.

Et POS system til butikk vil typisk inneholde:

 • Terminal
 • Touchskjerm eller normal skjerm
 • Tastatur og mus - hvis skjermen ikke er i touch
 • Strekkodeskanner
 • Pengeskuff
 • Kortleser
 • Kvitteringsprinter
 • Software som er spesielt utviklet for detaljhandelen

POS System 5

Tilpassede POS systemer til restaurantbransjen

Et POS system til restauranter, caféer og lignende skal kunne levere en enkel, rask og stabil løsning, slik at kundene får servert deres bestilling raskest mulig. Om POS systemet ikke fungerer slik som det skal, vil det fort kunne føre til utilfredse kunder. At kassesystemet fungerer slik som det skal, og er raskt og effektivt, er derfor svært viktig for restaurantbransjen.

Et POS system til restaurantbransjen vil typisk inneholde:

 • Touchskjerm
 • Terminal
 • Kvitteringsprinter
 • Pengeskuff
 • Kortleser
 • Software som er spesielt utvikles for restaurantbransjen

Dette er bare noen av de grunnleggende funksjonene som alle POS systemer bør inneholde i disse bransjene. Om deres virksomhet har bruk for et mer avansert system, kan dette selfølgelig implementeres.

POS System 4

Hvorfor skal din virksomhet velge et POS system?

En stor fordel med å velge et POS system er at du vil spare tid på administrative oppgaver. Siden dette kassesystemet kan generere nødvendige opplysninger om blant annet lagerstatus, kunder og salg, vil dette spare deg for mye arbeid. Ved å bruke dette systemet vil du kunne sette opp målbare salgsmål for virksomheten, og lett se hvorvidt målene har blitt oppfylt eller ei.

Om du driver butikkvirksomhet kan også et POS system effektivisere betjeningen av kunder med hjelp av en brukervennlig touch skjerm. Butikklederen får også mulighet til å holde øye med hva som blir solgt i de enkelte butikker, samt se hvilke produkter som selger godt, og hvilke produkter som selger dårlig.

Om dere er en del av en større bransje, får hovedkontoret mulighet for å sammenligne de enkelte butikker sine salg, samt komme med konkrete forslag til hvilke endringer som bør gjøres, og hvilke produkter som det bør selges mer av. På denne måten kan et POS system bidra til økt mersalg, og større konkurranse mellom de enkelte butikkene.

Hva koster et POS system?

Prisen for et POS system vil avhenge av hvor stort kassesystem din virksomhet har bruk for. Du kan gjerne starte med å investere i et mindre POS system, og oppgradere den med tiden, om nye behov skulle oppstå. Det er derfor ingen grunn til å investere i et dyrt og avansert system, om din virksomhet ikke ser behovet for dette når investeringen gjøres.

Det viktigste er at dere finner den løsningen som passer deres behov best. Noen ønsker kanskje å integrere kassesystemet med et økonomisystem, mens andre ønsker et så simpelt kassesystem som mulig. Prisen vil avhenge av hvilke ønsker og funksjoner du etterspør.

Innen du foretar et endelig kjøp av et POS system, bør du kontakte en leverandør av POS systemer, og i felleskap finne frem til det kassesystemet som på den beste måten oppfyller de krav som virksomheten din etterspør.

POS System 2

Bestill et tilbud på POS system

Hvis din virksomhet er interesserte i et tilbud på et POS system, kan dere kontakte oss gjennom å fylle ut skjemaet på denne siden, eller ved å ringe oss på telefon. Dere vil da motta tilbud på kassesystemer fra ulike leverandører, hvor dere selv kan velge det POS systemet som passer deres virksomhets behov best.