Kopieringsmaskin

Sammenlign pris og kvalitet på kopieringsmaskiner

Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
1
2
3
Få opptil 4 tilbud her Kopimaskiner - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Produkt

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 24. mars 2017

Informasjon om kopieringsmaskin

En kopieringsmaskin er en maskin som fremstiller kopier i enten svart/hvitt dokument eller fargedokument på papirformat. De aller fleste virksomheter i dag har behov for å produsere kopier av ulike type format. Derfor er det nødvendig å ha en funksjonell og holdbar kopieringsmaskin for å få hverdagen i din bedrift til å gå rundt.

Utviklingen på markedet har gått fra å være enkel kopiering til mer moderne og digital kopiering ved bruk av laser og avansert teknikk. Dette har ført til at de mest avanserte modellene nå har mulighetene til å utføre flere funksjoner som fax, skanning og print. I den sammenheng er det viktig å finne ut av hvilke behov du har for kopieringsmaskin, da det finnes forskjellige maskiner på markedet.

Ettersom det finnes et utvalg av forskjellige modeller og typer av kopieringsmaskiner på markedet, kan det fort gjøre innkjøpet til en dyr og slitsom affære for din bedrift. Ved hjelp av kontaktformularen på høyre siden kan du forenkle din innkjøpsprosess. Det eneste du trenger å gjøre er enkelt fylle inn informasjon for å få et gratis og uforpliktende tilbud. 

Faktorer man bør overveie før anskaffelse av en kopieringsmaskin

For å gjøre kjøpsprosessen for virksomheten enda lettere, kan det være lurt å overveie noen faktorer som vil være avgjørende for ditt valg. En liste med faktorer nedenfor anbefales å overveie før kjøp.  

  • Papirstørrelse: Skal det printes i A3, A4 eller A5?
  • Type kopi: Skal det gjøres utskrift i farger eller kun sort/hvitt?
  • Kapasitet: Hvor mange brukere skal benytte kopieringsmaskinen?
  • Hastighet: Hvor raskt skal maskinen kunne printe?
  • Trådløs: Er det viktig at den er trådløs?

I tillegg til nevnte faktorer kan det være lurt å vurdere om man ønsker oppgradering til en  multifunksjonsmaskin som kan gjennomføre både kopiering, print, fax og skanning. Dette har naturligvis innvirkning på prisen og størrelsen på maskinen. Til gjengjeld gir det fordeler gjennom flere valgmuligheter som vil komme de ansatte til gode.

Kopimaskin .jpg

Hvorfor valg av størrelse på kopieringsmaskin er viktig

Du lurer kanskje på hvorfor størrelsen er viktig ved valg av kopieringsmaskin. Jo, det er flere grunner til at dette er viktig. Blant annet medfører en større maskin med flere funksjoner at virksomheten skal ha lokaler med kapasitet til de største modellene. Dersom man er en stor bedrift kan en større maskin være aktuelt, mens en mindre bedrift kan fint få dekket behovene med en mindre modell.

En annen grunn til at størrelse er viktig ved valg er at det har innflytelse på arbeidsmiljøet. For eksempel har større maskiner flere funksjoner som betyr mer varme og støy, som igjen påvirker inneklimaet til bedriften. En god huskeregel er at jo større kopieringsmaskin, desto mer bråk og varme.

Forskjellige typer kopieringsmaskiner

A3-kopieringsmaskin

Er det særdeles viktig for bedriften at man kan kopiere i store format? Da kan det kanskje være aktuelt med en A3-kopieringsmaskin, som egner seg utmerket for utskrift i plakatstørrelse. Det er også vært å merke seg denne typen krever større printer på grunn av målene er 420 cm x 297 cm for utskrift.

På en normal arbeidsplass er dette en type kopieringsmaskin som er vanlig å finne. Noe av grunnen har sitt grunnlag i at man kan fremstille kompliserte dokumenter og gjøre utskrift i ulike formatstørrelse, som kan være viktig til presentasjoner. I tillegg kan man gjøre print både i A3 og A4, mens andre maskiner ikke har den samme muligheten.

Blekk eller laser?

De fleste kopieringsmaskiner kan gjennomføre utskrifter i svart/hvitt eller farger enten via laserprint eller blekk. Prisen er dog høyere for fargelaser enn hva den er for svart/hvitt, som avgjøres av selve laserprinterens kvalitet.

Hvis din virksomhet bare har behov for enkle utskrifter, kan dette gjøres med blekkpatroner. I slike tilfeller kan det kanskje være aktuelt med bare en alminnelig pritner som utfører de grunnleggende funksjonene. Patronene som brukes ved blekkutskrift er rimeligere som er en fordele ovenfor laser. Ulempen er dog at blekkutskrift kan gjøre færre print enn laserprint før utskiftning.

Hva koster en kopieringsmaskin?

Prisen på en kopieringsmaskin varierer avhengig av kvalitet, funksjoner, modelltype og kapasitet. Har virksomheten din store krav til funksjoner som maskinen skal utføre, vil også prisen stige. Om man har enklere behov som printing i svart/hvitt, vil prisen bli rimeligere.

Kjøpe, leie eller lease?

Virksomheten bør også ta stilling til om det skal kjøpes, leies eller leases. For eksempel kan kjøp av en splitter ny maskin være en dyr og nødvendig engangskostnad. For mindre bedrifter kan dette være en dyr investering, og alternativet da kan være leie eller lease. En av fordelen er at driftsservice er inkludert i tjenesten. Også er det fordelaktig å leie hvis man er usikker på om valg av kopieringsmaskiner, da man inngår en avtale med en fastpris.

kopimaskin .jpg

Driftskostnader som medfølger

Medfølgende ved anskaffelse av kopieringsmaskin pris er de løpende driftskostnadene. Dette blir til stor grad påvirket av konsummengde som:

  • Blekk/laser
  • Utskrifter i farge eller svart/hvitt
  • Mengde utskrift
  • Utvalg av papir

Få tilbud på kopieringsmaskin her!

Uansett hva virksomheten etterspør, så finnes det hjelp å få her på denne siden. Det vi gjør er å gi deg best mulig tilbud på kopieringsmaskiner ved å matche behovene deres opp mot leverandør som oppfyller de stilte krav. Det eneste du gjør er å utfylle formularen på høyre siden, så vil du bli kontaktet for et gratis og uforpliktende tilbud fra oss i Ekspertvalg.no.