Kopimaskin A3

Sammenlign pris og kvalitet på kopimaskiner A3

Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
1
2
3
Få opptil 4 tilbud her Kopimaskiner - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Produkt

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 24. mars 2017

Informasjon om kopimaskin A3

En kopimaskin A3 er en kopimaskin som kan utføre kopi og prints i formatet 420 ganger 297 cm. Dette er dobbelt så stort sammenlignet med A4 utskrifter. Grunnen til dette skyldes at ved kopimaskin A3 anvender man større papirformat. Dette egner seg godt til grafiske dokumenter, plakater og større format utskrifter.

Det som er viktig å huske på når man velger en kopimaskin A3 fremfor den klassiske A4 er at bare A3 kan gjøre utskrifter i både A3 og A4. Derimot har ikke A4 den samme kapasitet til å gjøre utskrift i begge format. Kopimaskiner som har kapasitet til begge utskriftsformater, er også naturligvis litt større da papirskuffene og papirstørrelse er større. Dette er noe bedriften bør vurdere ved anskaffelse av ny kopimaskin, ettersom man trenger større kontorplass.

Er virksomheten i tvil om en kopimaskin A3 er gunstig for deres behov kan man få hjelp her på siden. Det bedriften trenger å gjøre er å utfylle kontraktformularen her på siden og du vil da få et gratis og uforpliktende kopimaskin tilbud som matcher behov og krav.

kopimaskin .jpg

Typiske arbeidsoppgaver som anvender en kopimaskin A3

På grunn av at A3 har mer funksjoner og mer fleksibilitet enn A4, gjør det at man kan printe i flere format og i forskjellige størrelser. Dette gir dagens virksomheter større fordeler med kopimaskinen enn tidligere. Noen typiske arbeidsoppgaver som benytter seg av kopimaskin A3 er:

  • Presentasjoner
  • Salgsmateriale
  • Rapporter
  • Grafiske prosjekter

Grunnen til at disse arbeidsoppgavene kan behøve en A3 fremfor en A4 skyldes mulighetene for større utskriftsformat. Når man skal holde viktige presentasjoner eller trenger viktig salgsmateriale, kan det være greit med større format som får frem ditt budskap. Med en kopimaskin A3 får bedriften høyere kvalitet på grafene, diagrammene etc. som fremhever presentasjon og salgsargumenter.

Hvilke funksjoner har en kopimaskin A3?

Sammenligner man kopimaskin A3 med kopimaskin A4 så vil det naturligvis være forskjellige funksjoner på maskinene. De vanligste funksjonene som medfølger på kjøpet ved kopimaskin A3 er printing, skanning og fax i en og samme maskin. Likevel er det vært å nevne at andre funksjoner som følger med eksempelvis kan være:

  • Hulling av dokument
  • Beskjæring
  • Falsing
  • Hefting av dokumenter 

I tillegg bør bedriften også gjøre en vurdering av oppgradering på maskinen. Det kan gi virksomheten flere praktiske og viktige funksjoner. For eksempel bør man vurdere WIFI da flere på arbeidsplassen kan koble seg til kopimaskinen, og gjøre prints fra egen arbeidsplass.

Kopimaskin .jpg

Elementer virksomheten bør tenker over før anskaffelse av kopimaskin A3

Før din virksomhet går til anskaffelse av en ny kopimaskin bør en tenke over noen faktorer. Dette minimerer risikoen for feilkjøp. Derfor bør bedriften overveie følgende faktorer ved kjøp: 

Printerhastighet på kopimaskin A3

Printeren som anvendes for denne type kopimaskiner har forskjellig utskriftshastighet. Derfor anbefales det før man går til anskaffelse av en ny kopimaskin å overveie hvilken hastighet bedriften trenger. Grunnen til dette skyldes kø for utskrift, og har man en effektiv og rask printer minimerer man køen for utskrift.

Skal kopimaskin A3 ha farger eller svart/hvitt?

Et annet element som virksomheten bør tenke over er hvorvidt man skal skrive ut i farger eller i svart/hvitt. I den sammenheng er det viktig å bemerke seg at det er forskjellig pris på patronene. Dette vil være med på å påvirke pris og kostnader. Patroner for farger er noe dyrere enn for svart/hvitt, men til gjengjeld er fargeutskrift noe billigere pr utskrift.

For bedrifter som gjør mange utskrifter og kopier til viktige presentasjoner og salgsmateriale  kan farge være et bedre valg. Dette skyldes at fargeprinter gir et høyere kvalitet på utskrevet materialet sammenlignet med svart/hvitt.  

Hvor viktig er serviceavtale?

Velger bedriften å kjøpe en helt ny kopimaskin A3 kan det være relevant med en serviceavtale. Dette sikrer programoppdateringer, vedlikeholdelse av maskin og utskiftning av forbruksmateriale som sørger for at maskinen fungerer til enhver tid. Likevel kan det bli dyrt i lengden om man ikke har behov for service. Derfor skal bedriften tenke igjennom hvor viktig en serviceavtale er.

Hvis det er svært viktig for bedriften å ha en serviceavtale kan det være aktuelt med en leieavtale. Ved kopimaskin leie er service stort sett inkludert i avtalen, som gjør at man slipper å tenke over kostnadene vedrørende dette.

Leie Kopimaskin

Etterbehandlingsmuligheter ved kopimaskin A3

Ønsker bedriften å slippe arbeide manuelt med de utskrevet dokumenter som for eksempel hulling, beskjæring, hefting og lignende, kan etterbehandlingsmulighet være med på kjøpet. I den sammenheng bør bedriften overveie hvilke behov man har for etterbehandling, og hvilke man kan klare å håndtere manuelt selv. 

Hva koster en kopimaskin A3?

En kopimaskin A3 kommer i forskjellige prisklasser og prisen avhenger av en rekke faktorer. Skal maskinen kunne utføre mange forskjellige og avanserte funksjoner, påvirker dette naturligvis prisen. I tillegg vil kvaliteten på kopimaskinen ha innvirkning på prisen. Her finnes det forskjellige leverandører og modeller av kopimaskiner av ymse kvaliteter.

Ønsker man ikke å gå til anskaffelse av en kopimaskin, kan man som nevnt velge alternativt leie eller lease. Dette gir en fordel ved at man kan avtale en fast månedspris, som gjør at bedriften betaler mindre pr gang. I de fleste tilfeller tilbys det som sagt serviceavtale med i leieavtalen, som gjør at bedriften slipper tenke på dette.

Uansett hva din bedrift måtte ha av behov så hjelper vi deg her på siden. Det vi kan gjøre for  deg er å gi et tilbud og matche deres behov opp mot leverandør som oppfyller deres krav for kopimaskin A3. Det eneste du behøver  å gjøre er å skrive informasjon på kontaktformularen på høyre side, og du vil da bli kontaktet for et gratis og uforpliktende tilbud på kopimaskiner.