Kopimaskin kontor

Sammenlign pris og kvalitet på kopimaskiner kontor

Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
1
2
3
Få opptil 4 tilbud her Kopimaskiner - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Produkt

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 25. januar 2017

Info om kopimaskin kontor

De fleste virksomheter har et stort behov for å kunne skrive ut mange dokumenter om dagen. Derfor er det svært viktig for effektiviteten å ha en kopimaskin til kontoret som kan håndtere et stort press og som kan printe hurtig. En god maskin skal kunne optimere og tilpasses kontorets arbeidsflyt, og derfor er det viktig å velge den rette.

I mengden av typer som finnes på markedet kan det være vanskelig å få overblikk og dermed gjøre det vanskeligere å velge riktig. Dette skyldes at det finnes ulike typer av med ulike kvalitetsnivå, fremstillingskapasitet, funksjoner og prisnivå. For å gjøre det lettere å treffe riktig beslutning kan du få tilbud og råd på ulike kopimaskin kontor fra oss i Ekspertvalg. 

kopimaskin .jpg

Kopimaskin kontor – hva skal den kunne?

Grunnet de store fremskrittene innenfor digital teknologi, kan de fleste maskinene i dag utføre multifunksjoner som skanning, printing og fax. For at den skal kunne komme hele kontoret til gode bør den være robust, ha stor papirhåndteringskapasitet og bør være brukervennlig. Hvis bedriften vil ha kontroll over utgiftene kan det være lurt å overveie verktøy som begrenser adgangen og sporer forbruk.

Hva bør overveies ved anskaffelse av kopimaskin kontor?

Ved anskaffelse av en ny maskin til kontoret bør man overveie flere elementer som kan være avgjørende for ditt valg. Derfor kan det være lurt å vurdere følgende faktorer før anskaffelse:

 • Papirstørrelse: Skal det gjøres utskrifter i A3, A4 eller A5?
 • Type kopi: Skal det gjøres utskrifter i farger eller kun svarthvitt?
 • Kapasitet: Hvor mange brukere skal benytte den?
 • Hastighet: Hvor raskt skal det kunne printes?
 • Etterbehandling: Hvilke etterbehandlingstjenester skal den kunne gjøre?
 • Trådløs: Hvor viktig er det at den er trådløs?

Det er vært å nevne at disse faktorene bør vurderes i forhold til virksomhetens størrelse og hvilken type bedrift man er. Dette gjør det også enklere å se hvilke behov man har og gjør innkjøpet greiere.

Typer av kopimaskin kontor

Blekk eller laser?

De fleste kopimaskinene på markedet kan utføre utskrifter i svart/hvitt gjennom installering av svart/hvitt laserprinter. Dessuten kan man finne gode laserprintere som kan gjøre flotte utskrifter i farger. Har man et stort behov for fargeprinting kan det kanskje være aktuelt heller å gå til anskaffelse av ny printer.

Det er vært å nevne at prisen for laserpatroner i svart/hvitt er billigere i anskaffelse enn farger. Dog er prisen pr utskrift rimeligere ved farger ettersom man kan gjøre flere utskrifter pr patron.

A3 Kopimaskin

Bedrifter som er på jakt etter en maskin til sitt kontor som kan utskrive store format kan en A3 kopimaskin være aktuelt. Dette skyldes at den kan gjøre utskrift i plakatstørrelse og enkelte kan til og med skanne i A3. Det er vært å nevne at man kan gjøre utskrifter i A3, A4, A5 og A6. 

Kopimaskin A 3

Multifunksjonskopimaskiner

Har kontoret behov for alt i ett  for å effektivisere arbeidsgangen kan en multifunksjonskopimaskin være riktig valg. Her kan bedriften både skanne, utskrive, kopiere og fax. Dermed dekker du alle behov til dokumentbehandling ved anskaffelse av denne typen maskin.

Nettverkskopimaskiner

Som det fremgår av navnet er dette en kopimaskin som kan kobles opp mot ett nettverk. Dette kan være aktuelt hvis man har mange arbeidstakere som skal pritnes om gangen. Her kan man velge begrenset adgang via brukernavn og passord for å gjøre det mer sikkert.

Ved kjøp av kopimaskin kontor - tenk på miljøet

Et stort forbruk av papir og farge påvirker miljøet. Dette gjelder særlig gamle kopimaskiner, som ikke lever opp til de økende kravene virksomheter stiller til seg selv i dag. Derimot er nyere kontormaskiner generelt mer miljøvennlige og noen modeller er bedre enn andre.

Nyere modeller leveres med bedre toner og blekkpatroner enn tidligere, som er noe av grunnen mer miljøvennlighet. I tillegg er eldre maskiner treigere til å gjøre utskrifter ettersom de har blitt slitt, noe som kan medføre høyere strømforbruk. Investerer bedriften i en nyere modell kan det være med på å redusere driftsomkostninger.  

Råd om inneklima og miljø

En kopimaskin kommer i ulike størrelser der de største kan ta stor plass på kontoret. Behovet for en ny maskin til kontoret kan gå på bekostning av inneklima og arbeidsmiljøet. Derfor har vi samlet en rekke gode råd som bør følges slik at kjøpet er tilpasset ditt kontor:

 • Vurder om plassering har negativ påvirkning på inneklimaet
 • Plasser om mulig på et separat rom med muligheter for lufting
 • Demp støyen på kontoret med støyskjermer
 • Fjern så mye som mulig av varmen med utsugning ved kopimaskinen
 • Plasser maskinen med avstand til medarbeidere på kontoret
 • Sørg for god ventilasjon på kontoret

Hva ligger prisen på kopimaskin kontor?

Prisen for å kjøpe en kopimaskin kan variere stort og være en dyr enkeltkostnad. Mange virksomheter gjør feilen ved å kjøpe billig og så betale dyrt i det lange løp. Derfor bør man vite hva som påvirker prisen som blant annet:

 • Leverandør
 • Størrelse og modell
 • Utskriftshastighet
 • Kapasitet
 • Funksjoner
 • Patronvalg 

Det er vært å vite at kjøp av en splitter ny maskin kan i enkelte tilfeller bety redusert pris ved salg. Derfor er det lurt å se på alternativer til kjøp som kan gi en fordel for bedriften.

Leie eller lease kopimaskin kontor

Vil man heller leie er det flere leverandører som tilbyr egne avtaler. Her kan det avtales fast månedspris, leie for en begrenset periode eller inngå egen leieavtale med leverandør.

Fordelen med en leieavtale er at man kan få service og vedlikehold med i avtalen. Det anbefales å inngå en serviceavtale ettersom det sikrer at man har oppdatert og fungerende kopimaskin til kontoret til en hver tid. I tillegg slipper man å kjøpe ekstrautstyr som patroner, papir og lignende.
Leie Kopimaskin

FÅ tilbud på kopimaskin kontor her!

Uansett hva virksomheten måtte etterspørre finnes det hjelp å få her på denne siden. Det vi gjør er å gi deg best mulig tilbud ved å matche deres behov opp mot leverandør som oppfyller deres krav. Det eneste du gjør er å utfylle formularen på høyre siden, så vil du bli kontaktet for et gratis og uforpliktende tilbud fra oss i Ekspertvalg.no.