Leie kopimaskin

Sammenlign pris og kvalitet på leie av kopimaskiner

Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
1
2
3
Få opptil 4 tilbud her Kopimaskiner - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Produkt

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 05. juni 2018

Anskaffelse av kopimaskin- leie kopimaskin som et fordelaktig alternativ

Når man skal gå til anskaffelse av en ny kopimaskin finnes det to mulige finansieringsalternativer, kjøpe eller leie. Velger man å kjøpe en ny kopimaskin er dette et valg virksomheten bør vurdere nøye. Dette skyldes at prisen på en ny maskin i de fleste tilfeller automatisk vil falle ved salg med opptil 40 prosent. 

Velger man istedenfor å leie unngår man dette verdifallet. Dette gir bedriften en fordel ved at den da kan frigjøre kapital til andre ting som investeringer i prosjekter og hovedområder i bedriften. Ved leie av maskin disponerer man utstyr gjennom driften og ikke med virksomhetens investeringsbudsjetter. I tillegg til at man periodiseres merverdi og andre driftskostnader, der resultatet i de fleste tilfeller vil gi en bedret likviditet.  

På grunn av at kopimaskinen faller i verdi ved kjøp, er leie et svært godt alternativ til små og mellomstore bedrifter som etterspør tilgang til en rimeligere kopi og print. I den forbindelse kan du få et gratis og uforpliktende tilbud som passer dine behov og krav til kopimaskin. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn kontaktformularen til høyre. 

leie kopimaskin .jpg

Vedrørende avtaleinngåelse hva bør man tenke på ved leie kopimaskin?

Trenger din virksomhet å leie kopimaskinen for noen få dager, noen uker, noen måneder eller for ett år kan man inngå dette. Det virksomheten anbefales å gjøre er spesifisere hvor lang periode og hvilke funksjoner man har behov for ved leie av kopimaskin. Dette skyldes at disse faktorene innvirker på pris og kostnad.

Ønsker man å ha mulighetene for oppgradering eller forandring av avtalen underveis, bør dette avtales på forhånd. Dette anbefales høyt da det kan oppstå uventede situasjoner som fusjon, oppkjøp, nedleggelse og lignende som gjør det lettere å komme seg ut av en avtale.

Ved avtaleinngåelse er det vanlig at det følger med levering, installasjon og driftsservice. I tillegg følger også forbruksmateriell som papir og toner med i avtalen. Dermed slipper virksomheten å bekymre seg for dette, da det inngår i avtalen.

Leievilkår

De ulike leverandørene på markedet har forskjellige avtalevilkår når det kommer til leie. Har man klart for seg hvor lenge periode og hvilke funksjoner som behøves ved leie, gjør det lettere for for bedriften ettersom man kan få en skreddersydd leieavtale. Det bør være vært å bemerke seg at i enkelte tilfeller kan det oppstå en policy for leie, som fastsatt periode eller at det er forutbestemt oppsigelsestid. 

Tilleggskostnader som kan følge med ved leie av en kopimaskin

Den primære kostnaden for en kopimaskin blir først og fremst bestemt av selve maskinen. Fordelen med leie av kopimaskin er kostnadene for farger, patroner, papir, service og lignende inngår i leieavtalen. Derimot ved kjøp av en ny maskin er dette tilleggskostnader som bedriften må bære, og kan fordyre kjøpet.

Selv om mange tilleggskostnader som oftest inngås i leieavtalen, kan det i enkelte tilfeller forekomme. Dett kan blant annet være:

  • Forbruk av svart/hvitt og fargepatroner
  • Forbruk av papir
  • Innstallering
  • Service og vedlikeholdelse av maskin

Din bedrift rådes også til å vurdere hvilken utskriftsteknikk kopimaskinen skal kunne utføre. Dette skyldes at det er forskjellig kvalitet og pris på utskrift, som for eksempel ved bruk av laser og blekk. Også er det forskjellig pris på papirkvalitet og papirstørrelse, som er en fordel å ha overveide før avtale. Service kan forekomme månedlig, hvert kvartal eller 2 ganger i året som også kan være greit å ha avtalt.Leie Kopimaskin  

Hva koster det å leie kopimaskin?

Prisen for leie av kopimaskin kommer an på modell, funksjoner, antall kopier, avtalelengde og leverandør. Prisen ved leie ligger jevnt over rundt noen hundre kroner til noen tusen kroner pr måned. Har man behov for en kopimaskin med høyere kapasitet og med flere funksjoner, vil dette naturligvis medføre en dyrere leieavtale enn med en simplere kopimaskin. 

En annen faktor som påvirker leieprisen er hvorvidt man skal gjøre svart/hvitt eller farge utskrifter. Svart/hvitt utskrifter er et rimeligere alternativ enn farger, men for de fleste virksomheter i dag kan det være nødvendig med fargeutskrift. I den sammenheng bør man finne den leieavtalen som matcher virksomhetens behov og krav for kopimaskin for best mulig fornøydhetsgaranti. 

Leie kopimaskin – motta et tilbud her!

Har din virksomheten avklart og spesifisert behovene for kopimaskin, kan vi hjelpe dere med å finne det beste leietilbudet. Derimot har virksomheten ikke spesifisert krav og behov for leie av kopimaskin, kan vi gi dere råd og hjelp med kartlegging forut for leieavtale.

Uansett hva man er på jakt etter, så er det hjelp å få her på siden. Det eneste du trenger å gjøre er å utfylle kontraktformularen på høyre side. Du vil da bli kontaktet for et gratis og uforpliktende tilbud fra oss i Ekspertvalg.no