Printer

Sammenlign pris og kvalitet på printere

Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
1
2
3
Få opptil 4 tilbud her Kopimaskiner - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Produkt

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 26. mars 2021

Printer for ulike typer bedrifter og forbruk

En printer har som hovedfunksjon å skrive ut tekst eller bilde på papir. For at din bedrift skal få optimal utnyttelse er det essensielt at både program, oppdateringer og utstyr fungerer godt sammen. Derfor er det viktig å finne en samlet pakke som er skreddersydd virksomhetens behov.

Det finnes flere mulige måter å installere printeren. En måte er å koble direkte via kabel til en eller flere datamaskiner, en annen måte er å koble opp mot ett nettverk der flere brukere kan bruke printeren. Ved anvendelse av nettverksprintere kan en i tillegg ha innloggingssystem for å vite til en hver tid hvem som printer ut dokumenter. Her kan man benytte et loggingssystem med kreditt for å kunne skrive ut eller man kan ha loggingssystem uten kreditt.

For å dekke de ulike behovene til forbrukeren finnes det på markedet i dag et hav av ulike printere med forskjellige funksjoner. De mest vanlig typene er fargeprinter og svart/hvit printer. Disse printerne kommer i forskjellig utgaver noe som har innvirkning på kvalitet, størrelse og hastighet slik at printeren blir best mulig.

På den annen side finnes det laserprintere som har en stor utskriftskapasitet, og egner seg best for bedrifter som printer ut store mengder med papir. Firmaer med lav utskriftsmengde kan med fordel velge en blekkprinter, ettersom disse er rimeligere i pris enn laser printer farge.

Kontorprinter

Viktig spørsmål å tenke på ved valg av printer

Det er stor variasjon mellom de ulike printerne på markedet. Dette medfører at det er flere avveininger en skal gjøre før anskaffelse av en printer, enten det gjelder kjøp eller leie. I den forbindelse finner du nedenfor en liste med spørsmål som hjelper din bedrift på rett vei til valg av den riktige printeren for ditt forbruk og printer til kontor.

Viktige spørsmål å tenke på ved kjøpe eller leie av printer:

 1. Hvor mange utskrifter skal bedriften din printe ut per måned?
 2.  Hvor mange brukere skal benytte seg av printeren?
 3.  Hvilken type utskrift er din bedrift på jakt etter, farge eller svart/hvitt?
 4.  Hvor mange prints skal den kunne gjøres per minutt?
 5.  Hvilken type størrelse skal utskriftene ha?
 6.  Skal printeren først og fremst gjelde for tekst eller skal den også gjelde for bilder?
 7.  Skal det skrives ut kun fra datamaskin eller skal det også kunne printes ut fra mobil og nettbrett?
 8.  Kan det være aktuelt for din bedrift å oppgradere til en multifunksjonsprinter?

Forskjellige typer printere

Laserprinter

Har din virksomhet behov for å skrive ut store mengder med print? Da kan en laserprinter være aktuelt. Denne printeren har sin fordel i at den kan skrive ut mange dokumenter hurtig på kort tid. Likevel må det påberegnes en oppvarmingstid før man kan begynne utskrift.

En laserprinter benytter seg av en laserstråle for å overføre ett elektronisk dokument til papiret. Dette skjer ved at strålen blir styrt av en prosessor via et speil for å få riktig farge på trykk. Om det skal være laser printer farger eller helt vanlig svart/hvitt print så blir fargen varmet opp for så å bli festet på papiret.

Før en går til anskaffelse av en laserprinter bør en vite at slike printere har en dyrere pris enn en blekkprinter. Likevel er kostnaden per utskrift lavere med en laserprinter ettersom de har kapasitet for store mengder utskrift og at fargepatronene er billigere. På grunn av at en laserprinter kan printe ut store mengder med dokumenter, er det et populært valg for kontor, skoler og universiteter og andre lignende virksomheter.

Blekkprinter

En blekkprinter på den andre side printer ut dokumenter ved anvendelse av blekkpatroner som spruter blekk på papiret. Utskriften ved blekkprinter er mer en stegvisprosess, der dokumentet steg for steg blir printet ut.

På grunn av denne prosessen medfører dette til at utskrift fra en blekkprinter er noe mer langsommere enn for en laserprinter. Derfor er dette en printer som egner seg bedre for bedrifter som ikke printer ut like mange dokumenter ved hver utskrift. Ettersom blekkprinter anvender fargepatroner finnes det flere modeller å velge mellom. Det kan velges mellom en enkel modell som har færre nyanser med farge, eller det kan velges en mer avansert modell som har en fargepatron for hver farge til printer.

Dette er et egnet produkt for eksempelvis:

 • Årsrapporter
 • Kataloger
 • Nyhetsbrev
 • Flyers
 • Plakater
 • Brosjyrer

Hvis du har behov for en billigere printer så er blekkprinter valget for deg. Men vær oppmerksom på at hver fargepatron koster betydelig mer. Derfor bør din bedrift implementere munnstykket og det elektroniske teknikken i selve blekkpatronen. Dette gjør at man får en stor fordel ved at blekket i patronen ikke tørker like fort ut, noe som kan være et problem blant de eldre blekkprintere.

Multifunksjonsskriver 1

Hva koster en printer?

Så hva koster en printer? Det kommer helt på hva som er ditt behov og hvilken type printer som behøves i din virksomhet. Prisen settes ut i fra en rekke kriterier som utskriftsteknikk, funksjoner, kapasitet og størrelse.

I tillegg bør man tenke på hvilke ekstrakostnader valg av printer medfører som service, ekstra patroner, oppdateringer og mengde papir. Derfor finnes det i dag en rekke modeller som varierer fra noen hundrelapper til flere tusen kroner.Det rimeligste valget er å velge en blekkprinter, etterfulgt av laserprinter i svart/hvitt.

Hvis man er på utkikk etter en fargeprinter ligger prisen på 1000 kroner og oppover. På markedet finnes det også multifunksjonsprintere med blekkpatroner i samme prisklasse som vanlige blekkprintere. Velger man dog en multifunksjonsprinter i laser øker prisen sammenlignet med en ordinær laserprinter.

Er man på jakt etter en nettverksprinter, er dette tilpasset bedrifter med behov for store mengder utskrift hver dag. På grunn av at disse kan bli tilkoblet alle PCer i nettverket påvirker dette prisen, der noen av de dyreste kan ligge på rundt 10-20 000 kroner. Et alternativ til å kjøp er for eksempel å leie til fast månedspris.