A3 printer

Sammenlign pris og kvalitet på A3 printere

Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
1
2
3
Få opptil 4 tilbud her Kopimaskiner - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Produkt

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 24. mars 2017

Informasjon om A3 printer

En A3 printer er en printer som kjennetegnes ved at målene er 297 ganger 420 millimeter. Dette gjør at papiret som brukes til utskrift er dobbelt så stor som til A4. På grunn av at det et større papirformat, trenger man et større format på papiret når man skriver ut.

Det som skiller den klassiske A4-printeren med A3, er at ved A4 print kan man bare gjøre A4. Derimot ved A3 kan man både utføre A3 og A4 utskrift. Dette har ført til at flere virksomheter i dag etterspør en A3-skriver fremfor A4-skriver. Eksempelvis er dette en egnet printer for bedrifter med særlig stort behov for prints i store format som plakater, større brosyrer og annet salgsmateriale.

Ettersom denne type maskiner kan skrive ut i flere forskjellige format, vil også prisen øke kontra den klassiske A4 printeren. Gjennom å benytte kontaktformularen her på siden, kan du få et gratis og uforpliktende tilbud på A3 printer.

Printer 3

Overveielse ved kjøp av en A3 printer

Før man skal gå til anskaffelse av en ny printer bør virksomheten overveie en rekke faktorer. Et avgjørende punkt for valg er bedriftens krav og behov for en ny maskin. Dette kan føre til at det kan bli en kostbar og dyrt kjøp der bedriften risikerer å tape store summer om man får feil maskin til feil behov. I den sammenheng er det viktig å gå til overveielse av følgende faktorer før innkjøp:

  • Printerns kvalitet
  • Omkostninger pr print
  • Størrelse på printeren

A3 printerens kvalitet

Første punkt man bør overveie er kvaliteten på printeren. Her bør bedriften vurdere om man har behov for å gjøre print i svart/hvitt eller farger, ettersom dette vil ha innvirkning på kvaliteten av utskriften. De fleste kjøper en A3-skriver for å kunne skrive ut større format, og da egner det seg bedre med en fargeprinter enn en svart/hvitt. Skal dog nevnes at de færrest printerne i denne kategorien kun kan skrive ut i svart/hvitt.

Det er også viktig å anskaffe en skriver som er av høy kvalitet. På grunn av at A3 er egnet til større format som plakater og brosyrer, er det viktig at det er høy kvalitet når man skal skrive ut. Det gjelder også fargekvaliteten man skal ha utskrevet, hvis man i flere tilfeller skal sende printet til kunder og partnere.

Papirkvalitet A3 printer .jpg

Omkostninger pr print ved A3

En annen faktor man bør tenke igjennom er kostnader relatert til mengde print. Dette er en måte for virksomheten å gjøre besparelser ved at man går over omkostningene ved å skrive ut. Siden det er forskjellig kvalitet på blekkpatronene vil også dette påvirke prisen og mengde utskrift før patronen skal skiftes. Det rådes derfor til å se på prisen pr patron og hvor mange utskrifter den kan gjøre.

I tillegg er det viktig å ha en skriver som kan gjennomføre de funksjoner bedriften etterspør. På den måten kan man få arbeidsdagen til å fungere optimalt og kan dermed printe på høygir. En måte å se på det daglige forbruk er å se på antall ark som blir brukt pr dag.

Størrelsen på A3 printer

Størrelsen på A3 er litt større enn ved den klassiske A4, som kommer av at papirstørrelsen som anvendes ved A3 er av større format. Man skal derfor være obs på at selve maskinens størrelse er litt større enn A4, som medfører at man trenger litt større kontorplass. Det anbefales derfor at man tar størrelsen på skriveren i betrakting ved anskaffelse. 

Virksomheten bør også vurdere hvor maskinen skal stå, om det skal være svært sentral eller bare tilgjengelig for noen. Hvis man har begrenset med plass på sentrale områder, bør man vurdere å gå til anskaffelse av en mindre printer enn hvis man har større kapasitet på sentrale områder. I disse tilfellene kan man gå til avveie om en større printer behøves.

A3 printer og ekstra funksjoner kan følge med på kjøpet

Når man går til anskaffelse av en ny A3 printer bør det også være lurt å gå over hvilke tilleggsfunksjoner man vil ha med. De fleste bedrifter har stor etterspørsel for å gjøre print og skanning med ett og samme produkt. Skanning er en funksjon som er et særlig godt valg for virksomheter med behov for å skanne inn bilder enkelt.

Det finnes også andre ekstra funksjoner som nettverkstilkobling via WIFI. I moderne virksomheter i dag kan det være en god investering ettersom flere brukere kan tilkoble seg til printeren. I tillegg gjør det at man ikke er avhengig av at sentrale personer printer ut. Om det derimot kun er en person som skal skrive ut, trenger man kanskje ikke denne ekstra funksjonen. 

Hva koster en A3 printer?

En A3 skriver kommer i alle priskategorier fra noen hundre til flere tusen kroner. Det er flere faktorer som påvirker prisen på maskinen blant annet:

  • Modell
  • Ekstra funksjoner
  • Utskriftskvalitet
  • Patronvalg 

Om man ikke ønsker å gjøre en stor engangskostnad og investere i en ny printer, kan man alternativt velge å leie eller lease. Dette er et fordelaktig tilbud for mindre virksomheter som ikke har kostnadene til å investere i en god og funksjonell maskin med en gang. I tillegg ligger det en fordel ved leie gjennom at det medfølger driftsservice og forbruksmengde inne i avtalen. 

Uansett hva din bedrift måtte ha av behov så hjelper vi deg her på siden. Det vi kan gjøre for deg er å gi et tilbud og matche deres behov opp mot leverandør som oppfyller deres krav for A3 printer. Det eneste du behøver å gjøre er å skrive informasjon på deg kontaktformularen på høyre side, og du vil da bli kontaktet for et gratis og uforpliktende tilbud printer.