Kontorprinter

Sammenlign pris og kvalitet på kontorprintere

Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
1
2
3
Få opptil 4 tilbud her Kopimaskiner - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Produkt

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 24. mars 2017

Info om kontorprintere

Moderne virksomheter i dag har et stort behov for en kontorprinter som kan printe mange forskjellige dokumenter. Dette er også med på å effektivisere de daglige arbeidsoppgavene på kontoret. I den sammenheng bør det stille store krav til hvilken printer som man velger å anskaffe for ikke å gjøre et feilkjøp.

Det finnes flere forskjellige modeller på markedet. I mengden av maskiner kan det fort bli vanskelig å finne riktig printer til sitt behov. Har din virksomhet behov for en ny kontor printer til deres kontor er det hjelp å få her. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn din informasjon i  kontaktformularen på høyre side for et uforpliktende tilbud.

Ulike typer kontorprinter - hvilken skal du velge?

Det finnes et stort utvalg printere med ulike typer funksjoner, kapasitet og kvalitet. Hvilken som passer best til din virksomhet kommer an på behov og krav til oppgaver den skal kunne utføre. På markedet i dag kan man velge mellom ulike kontorskriver som:

 • Laserprinter
 • Blekkprinter
 • A3 Printer
 • Multifunksjonsskriver
 • Fargeprinter

Laserprinter

Har virksomheten behov for en kontorskriver som kan gjøre mange og raske utskrifter i svart/hvitt? I den sammenheng kan det være fordelaktig for bedriften å overveie en laserprinter til kontoret. Fordelen er at den kan håndtere store printervolum og er hurtigere i utskriftene enn en alminnelig blekkprinter. I tillegg er den billigere pr utskrift sammenlignet med blekkprinter.

Laserskriver

Blekkprinter

Et annet alternativ til å velge en laserprinter er å velge en blekkprinter. Dette er et rimeligere alternativ for bedrifter, som dekker de vanligste behovene ved printing. Det skyldes en langsommere printerhastighet, kortere levetid på patronene og lavere anskaffelsespris.

Printer

A3 printer

En A3 printer kan være et perfekt valg for virksomheter som skal gjøre større formatutskrifter som plakater og brosyrer. Dette er på grunn av at utskriftene er av høyere kvalitet. Huskeregel er dog, høyere kvalitet betyr treigere hastighet. 

Denne type printere kan gi kontoret en fordel ved at den har en både kan gjøre A4 og A3 prints. Det skiller seg fra andre alminnelige type printere som bare kan utskrive A4.

A3 printer .jpg

Multifunksjonsskriver

Er du på jakt etter en printer som kan utføre flere forskjellige funksjoner? Da kan en multifunksjonsskriver være nettopp det din bedrift behøver. Dette er en ”alt-i-et-skriver” som både kan printe, skanne, kopiere og fax. Siden den kan utføre flere funksjoner dekker denne type printer de fleste behovene moderne virksomheter måtte ha for printing.

Hvis bedriften vi ha en printer med god kvalitet bør man investere i en dyrere modell. Dette er med på å sikre en god kvalitet. Dessuten bør det også overveies hvorvidt man kan nøye seg med en vanlig kontorprinter og så evt. investere i en separat skanner i stedet.

Multifunksjonsskriver 1

Fargeprinter

En fargeprinter er en god løsning til bedrifter som ikke er på jakt etter en avansert maskin med flere forskjellige funksjoner, men likevel vil ha høy kvalitet på utskrift. Dette er en printer som sikrer at dokumentene som bilder, tekst og grafikk  kommer i høy fargekvalitet.

I den forbindelse bør det også vurderes om det er viktigst med fargekvalitet, hurtighet eller en kombinasjon. Dette skyldes at det finnes forskjellige modeller og printere som dekker ulike behov. Hvis man har stort behov for høy fargekvalitet og hurtighet på printing, er en injektprinter et godt alternativ til kontorprinter. 

Laserskriver 2(ny)

Hvilke behov skal kontorprinteren kunne dekke?

Når du skal gå til innkjøp av en ny printer er det viktig å velge en kontor printer som dekker dine behov. Derfor er det essensielt at virksomheten er klar over hvilke behov og krav den har til en kontorprinter.

Før du skal gå til anskaffelse av ny maskin anbefales det å overveie følgende elementer:

 • Hvilke arbeidsoppgaver skal din kontorprinter utføre og i hvilken kvalitet?
 • Hvor stort printervolum forventer du? 
 • Hvor mange brukere skal kunne anvende printeren?
  • Mindre bedrifter med få brukere kan nøye seg med tilkobling via USB-stikk. Derimot kan bedrifter med mange brukere vurdere behovet for tilkobling via nettverk, slik at flere kan benytte seg av printeren.
 • Hvor viktig er det at maskinen har flere forskjellige funksjoner?

Kopimaskin .jpg

Uavhengig om virksomheten er stor eller liten er det viktig å vurdere hvilke printer kontor funksjoner man har bruk for. Det er klart at større virksomheter har et større behov for flere funksjoner enn hva mindre virksomheter. Uansett størrelse på bedriften, er det viktig å stille høye krav til papirhåndtering, utskriftsvolum og utskriftshastighet slik at man får en optimal kontormaskin. 

Hva koster en ny kontorprinter?

Lurer du på hva det koster å kjøpe en ny printer til ditt kontor? Først og fremst blir prisen påvirket av faktorer som:

 • Størrelse og modelltype på printer
 • Utskriftshastighet
 • Kapasitet
 • Funksjoner
 • Patronvalg

Normalt ligger prisnivået for en ny printer alt fra noen hundre koner opptil flere tusen kroner. Likevel er det vanskelig å forutsi hva den endelige prisen vil bli ettersom man kan ha individuelle behov som vil påvirke prisen. I tillegg er det forskjellig pris på ulike modeller, der laserprinter er dyrere enn en blekkprinter. 

I tillegg til dette  kan bedriften regne med løpende driftskostnader basert på konsumeringsmengde. Et høyt forbruk av utskrift vil resultere i økte kostnader gjennom anskaffelse av nye patroner, papir og lignende. Her er det vært å nevne at laserpatroner er dyrere enn blekkpatroner, men kan gjøre flere utskrifter før utskiftning enn blekkpatronen.

Leie eller lease en kontorprinter?

Et alternativ til å kjøpe en ny maskin er å leie eller lease der man slipper store enkelt kostnader. Dette gir bedriften større fordeler ved at man kan spre kostnadene utover flere måneder. I tillegg kan man inngå avtale som sikrer oppdateringer og vedlikeholdelse av printeren.

Få tilbud på kontorprinter her!

Har din virksomhet behov for en kontor printer, finnes det hjelp å få her. Det vi kan gjøre for deg er å innhente uforpliktende tilbud fra ulike leverandører som matcher deres behov. Det eneste du trenger å gjøre er å utfylle kontraktformularen på høyre side.