Laserskriver

Sammenlign pris og kvalitet på laserskrivere

Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
1
2
3
Få opptil 4 tilbud her Kopimaskiner - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Produkt

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 25. januar 2017

Hva er en laserskriver?

I de fleste virksomheter i dag har skriveren blitt mer eller mindre en nødvendighetsartikkel for å få arbeidsdagen til å gå rundt. Derfor er det essensielt å ha en skriver som lever opp til krav og behov din virksomhet etterspør. Har din bedrift et stort behov for mange dokumentutskrift, kan en laserskriver være løsningen.

En laserskriver er en skriver som kan håndtere store utskriftsvolum, men samtidig beholder høy kvalitet på printingen. Dette er en maskin som benytter seg av en laserstråle for å overføre elektroniske dokumenter på papir. Strålen blir så styrt av en prosessor via et speil for å tilføye riktig farge på trykk, om det så skulle være farger eller svart/hvitt. 

Utviklingen av teknologien for pritnere i denne kategorien er i konstant utvikling. Det påvirker valg av modell og type, noe som kan gjøre det vanskeligere å foreta riktig beslutning. Derfor kan du her på høyre side enkelt fylle inn din informasjon i kontaktformularen, og få et uforpliktende tilbud fra oss.

Laserskriver

Fordeler for din virksomhet ved å velge en laserskriver

Et ofte spurt spørsmål som dukker opp hos de fleste virksomheter når man skal anskaffe en ny maskin, er om man skal ha blekk- eller laserskriver. Fordelen med å velge laser er at den kan gjennomføre en høyere utskriftsmengde av tekstdokumenter. For eksempel har de minste modellene en motorhastighet på 14-20 sider pr. minutt, mens de større modellene har en hastighet på over 1000 sider pr. minutt.

I tillegg er det et billigere valg med laser på grunn av at det prisen for utskrift pr. patron er rimeligere enn blekk. Patronene som anvendes med laser har også en lengre levetid sammenlignet med blekkpatroner ved sort/hvitt tekstprint. Dette kommer din bedrift til gode ved mindre utskiftning av patroner og driftsbesparelser.

Hvordan finne den riktige laserskriveren for bedriften din?

For å ikke ende opp med å gjøre et feilkjøp, er det viktig å tenke igjennom en del vesentlige faktorer. Dette bidrar også til at virksomheten kan finne riktig maskin til behov og krav. 

Kapasitetsmengde

Det er viktig å ta stilling til hvor mange utskrifter det behøves i din virksomhet, ettersom dette er med på å påvirke valg. Større bedrifter vil ofte ha en høyere utskriftsvolum og trenger mer papir enn mindre bedrifter. I den sammenheng bør man vurdere størrelse på modell, da kapasiteten avhenger av størrelse på maskin og forbruk av print.

Utskriftshastighet

Som nevnt er utskriftshastighet noe som varierer mellom de ulike typene på markedet. Faktorer som print i minutt, sider pr. minutt, laser i farger eller svart/hvitt påvirke hastigheten. De mindre modellene har lavere utskriftshastighet enn større modellene, noe som er viktig å overveie ved valg.

Patronvalg

Skal din virksomhet gjøre mange flotte utskrift i høy fargekvalitet eller skal den bare gjøre alminnelige svart/hvitt dokument print. I den forbindelse bør man tenke over hvilken patron og hvilken type print som er mest aktuell før man går til ved innkjøp av ny laserskriver.

Laserskriver 2(ny)

I tillegg til disse faktorene, bør man også vurdere behov for nettverk. Har man behov for tilkobling til nettverk, vil dette selvfølgelig kost mer. Men nettverkstilkobling gir til gjengjeld større fordeler til hele virksomheten gjennom kommunikasjon på tvers av avdelinger og flere brukere kan være pålogget om gangen. 

Prisnivå på en laserskriver – hva koster det?

Lurer du på hva en laserskriver koster? Svaret kan du finne nedenfor, men først er det viktig å vite hvilke elementer som påvirker prisen:

  • Maskinens størrelse og modelltype
  • Utskriftshastighet
  • Kapasitet
  • Funksjoner
  • Patronvalg

I tillegg til disse elementene kan din bedrift regne med løpende driftskostnader basert på konsumeringsmengde. Et høyt forbruk av utskrift vil resultere i økte kostnader gjennom anskaffelse av nye patroner, samt mengde og utvalg av papir.

Kjøpe laserskriver

Et alternativ for virksomheten er å kjøpe en ny maskin, som kan karakteriseres som en nødvendig engangskostnad. Prisnivået i denne kategorien av skrivere ligger på alt fra 400-500 kroner opptil flere tusen kroner. De dyreste kan ligge opp til 90-100 000 kroner beroende, og prisen beror naturligvis på hvilken modell man velger.

Leie eller leasing som et alternativ ved anskaffelse av laserskriver

En bakside ved å kjøpe kan være at man risikerer feilkjøp eller at man finner ut av at man har et annet behov enn ved kjøpssituasjonen. Alternativt kan da være å leie eller lease en laserskriver. Dette gjør at man slipper store engangskostnader, men heller får mindre faste kostnader. 

Fordelen med å leie fremfor å kjøpe er at man kan få med driftsservice med på kjøpet. Dette gjør at man da slipper kontrollering av patroner og annet vedlikeholdelse. I tillegg er leiepris med på å gjøre det enklere for virksomheten å utskifte modell dersom det trengs.  

Leieprisen kan komme i forskjellige prisklasser alt fra 400 kr til 50 000 kr. De mest økonomiske løsningene ligger mellom 400 til 1000 kroner, og dekker de mest grunnleggende funksjonene en skriver kan utføre.

Få et tilbud på laserskriver her!

Uansett hva virksomheten er på jakt etter, så finnes det hjelp å få her på siden. Det vi nemlig gjør er å gi deg tilbud som matcher deres behov opp mot leverandør som oppfyller kravene som er stilt for laserskriver. Det eneste du trenger å gjøre er å utfylle kontraktformularen på høyre side, så vil du bli kontaktet for et gratis og uforpliktende tilbud.