Skriver

Sammenlign pris og kvalitet på skrivere

Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
1
2
3
Få opptil 4 tilbud her Kopimaskiner - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Produkt

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 07. desember 2017

Få informasjon om skrivere til din virksomhet

For å få arbeidsdagen i din virksomhet til å fungere optimalt er det viktig å ha en velfungerende skriver. Derfor er det viktig at skriveren din kan utføre basisfunksjonene som å skrive ut tekst og/eller bilde på papir. I den forbindelse er det viktig at din bedrift finner riktig tilbud som matcher deres krav og behov.

En skriver kan ha mange funksjoner som utskrift av store mengder dokumenter, enten i farger eller i svart/hvitt. I tillegg kan en anvende skriveren til å skrive ut bilder i høy fargekvalitet, noe som kan være aktuelt for bedrifter med mange viktige presentasjoner. På en annen side kan den også fungere som et verktøy for din bedrift som har behov for at mange brukere er pålogget om gangen.

Om nettopp din bedrift er på jakt etter en skriver der flere kan være pålogget om gangen, så kan en nettverksskriver være aktuelt. Her kan brukerne være tilkoblet til en hver tid, og der man også til enhver tid kan følge med hvem som skriver ut. Innlogging kan gjøres enkelt ved å benytte seg av kreditter for innlogging eller innlogging med passord og brukernavn.

Noen viktige spørsmål før man velger en skriver

Det er forskjellige skrivere på markedet, noe som medfører at kvalitet og pris er forskjellig. Så før din bedrift skal gå til innkjøp av ny skriver, enten det gjelder leie eller kjøpe, bør en ta stilling til følgende spørsmål:

 1. Hvor mange utskrifter skal virksomheten din gjøre per måned?
 2. Hvor mange brukere skal anvende skriveren?
 3. Hvor mange utskrift skal det gjøres per minutt?
 4. Skal skriveren kun gjelde for tekst eller skal den også gjelde for bilder?
 5. Hvilken type størrelse skal utskriftene ha?
 6. Kan det være aktuelt å oppgradere din skriver til en multifunksjonsskriver?

Forskjellige typer skrivere

Laserskriver
Har bedriften din bruk for en skriver som kan ta store mengder utskrift? Da kan en laserskriver være aktuelt. En laserskriver har en fordel i at den kan ha kapasitet til å skrive ut mange dokumenter på kort tid. Selv om den kan skrive ut hurtig må det påberegnes en oppvarmingstid før en kan begynne utskrift.

En laserskriver fungerer ved at den anvender en laserstråle for å overføre ett elektronisk dokument til papir. Strålen blir styrt av en prosessor som benytter seg av et speil som så styrer riktig farge for trykk på papiret. Enten om det skal være farger eller svart/hvitt utskrift så blir fargen varmet opp for så å bli festet på papiret.

Blekkskriver

En blekkskriver har en annen funksjon enn laserskriver, der dokumenter blir utskrevet gjennom anvendelse av blekkpatroner som spurter blekket på papiret. Dette er en mer stegvisprosses, noe som gjør at det steg for steg blir skrevet ut av skriveren.

Denne stegviseprosessen medfører til at utskrift er noe mer langsommere for en blekkskriver enn for en laserskriver. Derfor er dette et egnet produkt for virksomheter som ikke skriver ut like mange dokumenter ved hver utskrift. Din bedrift kan velge mellom en enkel blekkskriver med færre fargenyanser, eller det en mer avansert modell som har en fargepatron for hver farge.

Noe man bør være oppmerksom på ved valg av en blekkskriver er blekkpatronene som denne skriveren benytter seg av. De er noe dyrere i pris. Anbefales derfor at din virksomhet implementerer munnstykket og den elektroniske teknikken i selve blekkpatronen. Dette medfører til en stor fordel ved at blekket i patronen ikke tørker like fort ut, noe som kan være et problem ved eldre blekkskrivere.

OKI_tulostimet _logo

Med OKI får du innovative skriverløsninger i en klasse for seg. Med OKIs unike LED-teknologi får du sylskarpe utskrifter med finere detaljer i HD-kvalitet. OKI har en unik mediefleksibilitet som gjør det mulig å skrive ut på en rekke ulike medier, uten å gå på akkord med kvalitet eller hastighet. Du får alltid tre års på stedet-garanti, så lenge du husker å registrere kjøpet ditt på OKIs hjemmeside. Uansett om du skriver ut mye eller lite, så har OKI en løsning for deg.

 

Hva koster en skriver?

Så kommer spørsmålet hvor mye koster en skriver? Prisen på en skriver kommer an på ditt behov og hvilken type skriver som behøves i din virksomhet.

Det som avgjør prisen på skriveren er kriterier som:

 • Utskriftsteknikk
 • Funksjoner på skriveren
 • Kapasitet
 • Størrelse på skriveren
 • Skriverens holdbarhet og levetid

Er bedriften din på jakt etter en enkel skriver med basisfunksjoner, så kan dette ligge på rundt noen hundre kroner. På en annen side, etterspørres det en mer avansert modell med flere funksjoner, kan dette ligge på 1000 kr og oppover. Et tredje alternativ er en nettverksskriver perfekt for virksomheter med mange brukere pålogget om gangen, som ligger på pris rundt 10-20 000 kroner.

Ekstrakostnader som kan medfølge ved anskaffelse av skriver

I tillegg til disse kriteriene er det viktig for ditt firma å tenke på ekstrakostnader som medfølger ved anskaffelse av skriver. Det kan avgjøre pris på skriveren og kan avgjøre hvilken type skriver som passer for ditt firma.

Noen av de ekstrakostnadene som kan medfølge kan være:

 • Ekstra patroner/blekk
 • Oppdateringskostnader
 • Kostnad for papir, avhengig av kvalitet og utskrift
 • Diverse ekstrakostnader som service

For eksempel er prisen for en vanlig blekkskriver rimeligere i pris enn en laserskriver. Men ser man på kostnadene for blekkpatroner mot laserpatroner, blir pris per utskrift billigere i lengden med en laserskriver. Dette skyldes at fargepatronene er billigere og laserskriveren har en større kapasitet for større mengder utskrift.

Hvis det ikke er aktuelt å kjøpe en skriver, kan det for eksempel være et alternativ å leie en skriver til en fast månedspris. Dette kan være aktuelt for din virksomhet, hvis man er på jakt etter en skriver ligger i den øvre prisklassen. Uansett hva som etterspørres av skriver, så kan din virksomhet få et pristilbud i dag fra oss.