Bedriftstelefoni

Sammenlign pris og kvalitet på bedriftstelefoni

Spar tid

Finn raskt og enkelt din leverandør – overalt i Norge

Spar penger

Sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste!

Gratis og uforpliktende

Det er 100% gratis og uforpliktende å bestille tilbud

Vi samarbeider med
1
2
3
Få opptil 4 tilbud her Telefonsystemer - Få opptil 4 gratis tilbud fra ledende leverandører!
Det tar bare ett minutt!

Hvor mange telefoner skal være tilkoblet?

Det tar bare ett minutt!
Sist oppdatert: 25. januar 2017

Informasjon om bedriftstelefoni

For de fleste moderne virksomheter er det i dag et behov for å kommunisere effektivt. Derfor kan det være nødvendig å investere i bedriftstelefoni som gjør det mulig for bedriften å samle alle telefonene under ett og samme telefonnettverk. Telefonsystemet er grunnlaget for virksomhetens kommunikasjonsflyt påvirker direkte og indirekte på alt fra prosjekteffektivitet til kundetilfredshet og i siste ende bunnlinjen.

På markedet i dag finnes det mange ulike modeller og typer bedriftstelefoni. Noen har flere og mer avanserte funksjoner, mens andre har enklere funksjoner å håndtere. Her kan det velges mellom løsninger som blant annet IP-telefoni eller mobiltelefonløsninger som begge kan kobles opp mot bedriftens telefonnettverk.

Er din virksomhet på jakt etter nytt og velfungerende bedriftstelefoni kan du få gratis og uforpliktende pristilbud fra oss i Ekspertvalg.no.

Bedriftstelefoni

Fordelen ved å koble opp bedriftstelefoni mot et telefonsystem

Det er mange fordeler forbundet med å anskaffe bedriftstelefoni som er koblet opp mot et telefonsystem. Dette gjør det blant annet mulig å tilslutte stasjonære telefoner og mobiltelefoner til et og samme telefonsystem, som da gjør at man samler alle telefonlinjer i et system. I tillegg er dette med på å gi bedriften en rekke andre funksjoner som:

 • Telefonmøter
 • Hurtig opprettelse av nye lokalnumre
 • Enkel omdirigering til lokalnumre eller mobiltelefoner
 • Som regel enkelt tilgjengelig  og brukervennlig som alle i virksomheten kan benytte

Bedriftstelefoni er en bred kategori, og funksjonene kan variere stort alt etter hvilke behov den enkelte virksomhet har.

Bør du velge et IP-telefonsystem?

Velger man et IP-telefonsystem får man et system som kjører over internettet. En av fordelene ved et IP-telefonsystem er at man enklere kan oppkoble både eksisterende og nye telefonforbindelser. Dessuten kan et slikt system betjenes fra alle steder hvor det er installert internettforbindelse og ikke kun fra den fysiske plasseringen av telefonanlegget.

En annen fordel med å velge et IP-telefonsystem er at bedriften kan tilslutte softphones til sitt IP-system. Softphones er telefonforbindelser som er tilsluttet datamaskinen og et headsett som gjør at datamaskinen reelt sett kan fungere som en telefon.

Noen av fordelene som kommer virksomhet til gode om man kobler opp mot et IP-telefonsystem er:

 • Lavere investeringsomkostninger
 • Enklere implementering og vedlikeholdelse
 • Enklere å justere til virksomhetens skiftende behov
 • Flere funksjoner til forbedring av produktiviteten – Outlook integrering, dirigering av oppringing
 • Forminsker teknologisk foreldelse – leverandøren av IP-telefonsystemet står for oppdateringer
 • Muligheter for å betjene telefonsamtaler fra et hjemmekontor eller fra utlandet

IPtelefon

Mobiltelefoni som alternativ til IP-telefonsystem

Hvis ikke bedriften er interessert i å investere i et IP-telefonsystem kan det anbefales å investere i en god mobiltelefonsystem. Fordelene med å velge mobiltelefoni er blant annet:

 • Enklere å kommunisere med ansatte som har mye reisevirksomhet eller hjemmekontor
 • Muligheter for ansatte å ha tilgang til mobilt internett via 4G dekning
 • Flere funksjoner som bidrar til økt effektivitet - blant annet gratis mobil App, enkel oppkobling m.m.

Særlig har utviklingen i Apper bidratt til at det er en fordel for virksomheten å velge mobiltelefon. Her kan man velge Apper som gjør det enklere å holde styr på  kontaktlisten, forbruksoversikt og Apper som kan koble opp mot IP-telefoni. Det er dog vært å nevne at uavhengig om bedriften velger en Appleprodukt eller Androidprodukt så finnes det Apper til begge delene.

Hva bør man overveie før man går til anskaffelse av bedriftstelefoni?

Det er noen faktorer som anbefales at bedriften bør overveie før man går til anskaffelse av bedriftstelefoni. Derfor anbefales det å overveie følgende faktorer før man treffer riktig beslutning:

 • Hvilke behov skal et telefonsystem kunne oppfylle?
 • Hvilke krav har virksomheten til bedriftstelefoni?
 • Skal man kjøpe eller leie?

Her er det vært å nevne at virksomhetens størrelse har påvirkning på hvilket system som man bør velge. En mindre virksomhet med få ansatte vil ikke ha de samme behovene for antall funksjoner som en større virksomhet. Dette skyldes at større virksomheter har større behov for flere funksjoner for å kommunisere effektivt med de forskjellige avdelingene.

Telefonsystem

Prisen på bedriftstelefoni?

Prisen varierer en del og avhenger av flere forskjellige ting. Det som har størst påvirkning på prisen er om man velger et telefonsystem som er fysisk eller internettbasert. I tillegg blir prisen påvirket av antall funksjoner man skal ha, og generelt sett vil små bedrifter ha et telefonsystem som er en del billigere enn større virksomheter.

Andre ting som har innvirkning på prisen er modell, kapasitet og valg av leverandør. Spesielt viktig er det at man velger riktig leverandøren som matcher best ens behov. Dette er med på å forminske risikoen for unødvendige kostnader som bedriften ikke har behov for.

Månedspris eller fastpris hva lønner seg ved valg av bedriftstelefoni?

Når man skal vurdere hvorvidt månedspris eller fastpris er rimeligst så er det viktig å tenke prisen i forhold til hvilken type telefonsystem. Eksempelvis er de løpende kostnadene for IP ofte billigere enn hva det er for tradisjonelle telefonløsninger ettersom IP er gjøres via nettverk. Velger man dermed IP-telefoni er det lurt å ha månedspris, mens en tradisjonell telefonsystem er fastpris et lurt valg.

Det man skal huske på er at de fleste leverandørene som tilbyr IP eller internett som regel har månedspris. Dog er det variasjon i hva som tilbys av de forskjellige leverandørene der de fleste tilbyr separat abonnement og prisavtale. Det bryr at brukerne har en viss kostnad per abonnement samt egen prisavtale.

Få tilbud på bedriftstelefoni her!

Er du i tvil om hvilke telefonprodukter og hvilken prisavtale som er mest fordelaktig for din bedrift? Usikker på hvilken leverandører som passer best til deres behov? Fortvil ikke, vi hjelpe deg med å finne riktig tilbud ved å matche deres behov opp mot riktig leverandør gjennom gratis og uforpliktende tilbud. Det eneste du gjør er å utfylle kontaktformularen på høyre side.